Gyerek

Csodás mesekönyv vezeti be a gyerekeket a fűszernövények varázslatos világába

A nyári szünetben szuper közös program lehet a fűszernövény-gondozás, amiben most egy különleges mesekönyv is segít!
2023. Június 22.
Fűszernövényt gondozó gyerekek

A Fűszermesék című könyv szerzője, Beh Mariann kertészmérnök, két kislány anyukája, a nagy sikerű A kert konyhája és Levendula című könyvek szerzője. Kedvenc fűszernövényeiből és ehető virága­iból több éve készíti különleges fűszer- és teakeverékeit. 

A Fűszermesék két testvárpár – Mati és Lori, valamint Ella és Rozi – egymáshoz tett nyári utazásának történetéről szól, melyet különleges fűszernövények és a felhasználásukkal készített finomságok illata leng be.

Fűszermesék

Fotó: boook.hu

Miközben a négy barát felejthetetlen napokat tölt egymással, fontos dolgokat tanulnak meg a fűszernövények és ehető virágok varázslatos világáról: például hogyan lehet távol tartani a vakondot barátságos módon kedvenc növényeinktől, hogyan készíthetünk egyszerűen sebgyógyító körömvirág-krémet, mely növények érzik jól magukat cserepekben, vagy hogy milyen növény a kerti sarkantyúka és a sáfrányos szeklice.

Ebben a könyvben még a főszereplők kedvencei is egy-egy növény nevét viselik: Fahéj és Füge is részesei a kalandoknak! S ha a gyerekek kedvet kapnak egy kis kertészkedésre, a könyv végén informatív fűszernövény-kisokos segít meg­valósítani álmaik kiskertjét.

Fotó: Getty Images