Gyerek

Meseszép gyerekkönyv jelent meg az édesvízi halakról

A mesekönyvben a gyerekek vízparti élményeiről olvashatunk, melynek fele vakációs kaland – csónakázással, búvárkodással, éjjeli sátrazással –, fele pedig ismeretterjesztés.
2024. Július 05.

Melyik gyerek ne akarna magának egy saját horgásztavat magánstranddal és csak neki szóló játszótérrel? A Fűszermesékből megismert testvérpáros, Ella és Rozi nagyszülei pont ilyen paradicsomi környezetben élnek vidéki birtokukon, gazdag növény- és állatvilággal körülvéve.

Ide utazik horgászvakációra a két kislány és olasz barátaik, Mati és Lori. A Halmesék című könyvben a gyerekek vízparti élményeiről olvashatunk, melynek fele vakációs kaland – csónakázással, búvárkodással, éjjeli sátrazással –, fele pedig ismeretterjesztés.

Meseszép gyerekkönyv jelent meg az édesvízi halakról

A gyerekek az izgalmas történeteket olvasva szórakozva ismerkedhetnek meg az édesvízi halak világával, a birtokon burjánzó konyhakerti és vadnövényekkel, de sündisznóval és rókával is találkoznak.

A szerző ezúttal is receptekkel színesíti történeteit, így akinek kedve van, útmutatása nyomán készíthet bodzavirág-palacsintát, cseresznyés pitét vagy törpeharcsapörköltet és sült halat.

A könyv végén pedig színes összefoglaló található a hazai édesvízi halakról, a megszokottak mellett olyan érdekes nevekkel, mint a szilvaorrú keszeg vagy a szivárványos ökle.

A könyv szerzője, Beh Mariann kertészmérnök, két kislány anyukája, a Bazsalikomos kert márka megálmodója és tulajdonosa. Kedvenc fűszernövényeiből és ehető virágaiból több éve készíti különleges fűszer- és teakeverékeit. Emellett a nagy sikerű, A kert konyhája, a Levendula és a Fűszermesék c. könyvek szerzője.

Nyitókép: BOOOK Kiadó