Gyerek

Mi történik egy sikeres nyaralás előtt? (X)

Ahogyan a legjobb zenészeknek is szükségük van a gyakorlásra, úgy a legnagyobb harmóniában élő családnak is új kihívást jelent a Nagy Közös Vakáció.
2023. Május 02.
Fotó Kolping Hotel
Fotó: Kolping Hotel

Tegyünk egy próbát azelőtt, hogy hosszabb időre elmerülnénk a pihenésben. Utazzunk el pár napra. Főpróba!

Ilyenkor kiderülhet sok minden: hogy hosszabb távon is kényelmes-e a gyerekülés, hogy utódaink mennyire bírják az autózást, hogy mit vigyünk feltétlenül magunkkal és mik azok, amik otthon a bőrönd kötelező tartozékainak tűnnek, aztán semmi szükség rájuk. Nem mellesleg igazi felüdülés nem otthon lenni és kicsit másképp élni néhány napig. Ez is a ráhangolódás része. Mégsem ajánlanánk, hogy egy nomád kenutúrával indítsátok a szezont. Egy olyan szállodában érdemes feltérképezni, hogy a ti családotokban mi válik be igazán, ahol a család minden tagja sok lehetőségből válogathat.

Fotó: Kolping Hotel

Fotó: Kolping Hotel

Balaton: nem csak nyáron

A Balatont és környékét sokan még mindig a nyári szezonhoz kötik, pedig rengeteg egész éves programot kínál. Az egyik ilyen az alsópáhoki Kolping Hotel, vagy ahogyan a gyerekek emlegetik, Bobóország, ami több mint 25 éve a családok második otthona. Itt minden a családok körül forog, és nem kizárólag az a cél, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, de az is ugyanolyan fontos, hogy közben a szülők is levegőhöz jussanak. A Kolping Hotelnek van saját óvodája, medencéi, játszóterei (most adtak át 2 újat!), csúszdán lehet megérkezni az étterembe, ahol érintésre működő palacsintasütő-gép várja a gyerekeket, csak hogy néhány dolgot említsünk a több tucat kisebb-nagyobb figyelmesség közül.

Az időjárással sem kell törődnöd

A belföldi pihenésre gyakran az időjárás jelenti a legnagyobb fenyegetést, hiszen szakadó esőben és orkánerejű szélben még a legszebb magyar táj is kevésbé tűnik vonzónak. Bobóország szerencsére egy valódi négyévszakos hely, legendás programválasztékkal. A kamaszokról tudjuk, hogy kedvenc szállodai szolgáltatásuk a wifi. Itt még őket is megmozgatják a programok. A szomszédban található Bobo Fun Park egy olyan hatalmas, 3000 négyzetméteres élményközpont, ahol a gyerekek falat, vagy akár felhőkarcolót mászhatnak, kötél- és nindzsapályákon tehetik próbára bátorságukat, vagy a lézerlabirintusban bizonyíthatják be, hogy még Tom Cruise-nál is ügyesebbek. A Bobo Fun Park minden korosztálynak izgalmas szórakozás, még a szülőkből is előhozza a gyermeki énjüket.

Fotó: Kolping Hotel

Fotó: Kolping Hotel

Figyeld meg, hogyan viselkedik a gyereked egy számára új helyen, például oda mer-e menni kérni valamit a szakács nénitől, könnyen összebarátkozik-e más gyerekekkel, alszik-e gond nélkül emeletes ágyon vagy fel mer-e mászni 3 emelet magasra. Akiket még nem köt az iskolaidő, válogathatnak a hotel tematikus hetei közül, ahol a babás/ovis korosztálynak extra programokkal is készülnek májusban és június elején is. Sőt, az iskolaszünetig még árelőny is jár a mini vakációkhoz. A családi pihenés jolly joker párosa a Kolping Hotel és a Bobo Fun Park persze a nyárra is jó választás. Ha a főpróbán bevált, a folytatásban a siker garantált.