Gyerek

Nagy kérdés, hogy oltani fogják-e a hetedikes fiúkat ősszel

Nem valószínű, hogy ősszel megkezdődik a hetedikes fiúk HPV-oltása, mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) eddig nem jelezte, hogy a tendergyőztes szállítsa le a megfelelő mennyiségű oltóanyagot.
2019. Augusztus 29.
Nagy kérdés, hogy oltani fogják-e a hetedikes fiúkat ősszel

A tendergyőztes MSD Pharma szerint ősszel elkezdődhetett volna a hetedikes fiúk HPV elleni oltása, mert az oltóanyag rendelkezésre áll a vakcinatenderben, de az Emmi nem jelezte nekik, hogy szállítsák le a megfelelő mennyiségű oltóanyagot – írja a VG nyomán a medicalonline.hu.

Szeptember 12-ig kérhetik a hetedikes lányok szülei az ingyenes humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) eddig nem jelezte a tendergyőztes MSD Pharma Hungarynek, hogy szállítsa le a megfelelő mennyiségű oltóanyagot, ezért szinte biztos, hogy a fiúk HPV-oltása idén ősszel sem kezdődik meg, mert az esetleges év közbeni kezdés felborítaná az oltási rendet.

Az MSD Pharma Hungary közlése szerint a fiúk oltására szánt oltóanyagra a kormánytól még nem érkezett beszerzési igény.

A gyógyszercég korábban azt közölte, hogy “ha az egészségügyi kormányzat úgy dönt, akár már az ősszel elkezdődhet a hetedik osztályos fiúk HPV elleni védőoltása, mert – az opcionális rész lehívásával – az oltóanyag rendelkezésre áll a vakcinatenderben”.

Az Emmi azt közölte, hogy a fiúk HPV elleni oltásával kapcsolatban a tárca jelenleg is vizsgálja az oltás bevezetésének lehetséges időpontját.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MedicalOnline