Gyerek

Nőnap alkalmából a Wojcicki nővérek is saját Barbie babát kapnak

A Wojcicki nővérek olyan területeken alkottak maradandót, amelyeket hagyományosan férfias hivatásoknak gondolunk. A márka évek óta dob piacra inspiráló nőkről készült babákat.
2023. Március 08.
Wojcicki nővérek saját Barbie babájukkal
Kép: Anne Wojcicki / Instagram

„A szüleink támogatták a függetlenségünket, és azt a hitet, hogy felnőttként tényleg bármik lehetünk, de a legfontosabb, hogy a szenvedélyünket kövessük” – mondta Anne Wojcicki egy korábbi nyilatkozatban. „Remélem, hogy a történetünk arra ösztönzi a fiatal lányokat, hogy kipróbáljanak valami újat, szembenézzenek a félelmeikkel, és izgalmas lehetőségként tekintsenek a kihívásokra.”

Anne Wojcicki a tudományban vívta ki az elismerést, otthoni DNS-teszteléssel foglalkozó cég vezérigazgatójaként, Janet Wojcicki a San Franciscó-i Kaliforniai Egyetem gyermekgyógyász és járványtani professzora. A harmadik lánytestvér, Susan pedig hosszú ideig a YouTube vezérigazgatója volt. Nőnap alkalmából mindhárman saját Barbie babát kapnak, a CNN Business azt írja, a gyártó ezzel a női vezetők érdemeire próbálja felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy a lányokból is lehet bármi, akármilyen területen képesek marandandót alkotni.

„Úgy nőttem fel, hogy Barbie babákkal játszottam a kertben. Az én Barbie-m kalandvágyó volt – tejesdobozokban úszott át a medencén, és fára mászott, hogy az általam levágott fűből készített fészekben aludjon. Barbie kreativitásra inspirált, és hittem benne, hogy bármit meg tud csinálni. Ma nagy örömmel jelenthetem be, hogy a nővéreimet és engem választott a gyártó arra, hogy babát kapjunk. Arra szeretném inspirálni a lányokat, hogy álmodjanak, és higgyenek abban, hogy bármilyen álmukat megvalósíthatják. Fontos, hogy a lányok számára legyenek példaképek” – írja Instagram oldalán Anne Wojcicki.

forrás: CNN Business