Gyerek

Olyat kért a kisfiú a születésnapjára, amit még a legtöbb felnőtt sem tenne meg

Joggal lehetnek nagyon büszkék a szülei erre a 10 éves kisfiúra.
2023. Június 12.
Kisfiú plakáttal

A kisfiú egy papíron prezentálta szüleinek, hogy mire lenne szüksége a születésnapját. “Megkérdeztem anyát a múltkor, hogy mennyit költ a születésnapomra. Azt mondta, hogy kb. 100 dollárt” – kezdte az előadását nagy komolysággal a fiú, aki aztán matematikai képletekkel folytatta.

“Szóval, ha 19 éves koromig elteszem az összes pénzt, az már 900 dollár. Aztán ezt kérem a karácsonyi ajándékkal is, aminek szintén 100 dollár az értéke, vagyis tíz év múlva már 1800 dollárom lesz. A Morris Egyemen két év 24.000 dollárba kerül. Vagyis, ha nem ajándékokat vesztek nekem a következő 10 évben, akkor foghatjuk ezt az összegyűjtött 1800 dollárt és betehetjük a főiskolai alapomban, ami lássuk be, nagy segítség lesz majd.” Édesapja ekkor már hallhatóan elcsukló hangon mondta, hogy “Igen.”

“Szóval azt szeretnéd, hogy a pénzt ne ajándékokra költsük, hanem tegyük félre a főiskolára?” – kérdezte meghatódva az édesanyja. “Igen!” – válaszolta a srác. Mire a szülei büszkén közölték vele, hogy ha befektetnék a pénzt, akkor még többet is költhetne majd az iskolára ennél. “Igen, befektetésre is gondoltam“- felelte határozottan a fiú.

A videóból az is kiderül, hogy a 10 éves srác délelőtt 10 órától koraestig készítette az alaposan kidolgozott tervét. Mondanunk sem kell, hogy mennyire büszkék rá a szülei. Meg is értjük!

@linsfam33 It was 10:30 on a Friday night. Our youngest had been quiet. So quiet that i thought he had gone to bed. Nope. He was just preparing a finacial presentation for us. 😂 #collegeplan #financialliteracy #fridaynight #kidsarethebest ♬ original sound - n-lins