Gyerek

Óriási szeretetigénye van a Halak gyermeknek

Az asztrológia szerint így nevelheted a legjobban a gyermeked, ha február 19. és március 20. között született.
2021. Május 28.
Csak szép szavakkal! - Fotó: Getty

A csillagjegyek legérzékenyebbike – és ennek van jó és rossz oldala egyaránt. Nagy szíve van, ugyanakkor könnyen megbántódik, nehezen viseli a konfliktusokat, igazságtalanságokat.

Igen csendes teremtés, nem szereti a kaotikus környezetet, a hangos dolgokat.

Elég gyakran sír, de hagyjuk, hadd élje meg az érzelmeit! Számára ez jelenti a megkönnyebbülést – lássuk be, ez jobb, mint egy dühkitörés vagy hiszti!

Nehézség lehet, hogy a Halak igen befolyásolható. Akivel van éppen, ahhoz idomul, nehezen ismeri ki magát az embereken.

Álmodozó, idealista, művészi érzékkel megáldott. Általában jó a kézügyessége, a hallása.

Gazdag érzelemvilága miatt sajnos hajlamos a függőségekre, kamaszkorában erre érdemes odafigyelni.

Ha megbántják, keresi a magányt, az egyedüllétet, de könnyen meg is bocsát. Érdekes, hogy bármilyen rossz éri is, utána újra képes hinni az emberekben és bizalmat szavazni nekik. Ezért aztán nem árt szemmel tartani, hogy kikkel barátkozik.

Könnyen “túl lehet szeretni”, ami azt jelenti, hogy túlságosan meleg burkot vonnak köré a szülei, így egész életében ezt az érzést keresi majd. túlzóan áll hozzá például a párkapcsolatokhoz.

Elsőre zárkózottnak tűnik, ám szereti a társaságot, és bár nem kerül a középpontba, egészen jól feloldódik.

Igen jószívű, önzetlen, gyakran segít a bajba jutottaknak, emiatt bizony könnyen kihasználhatják.

Óriási szeretetigénye miatt igyekszik minden mércének megfelelni. Muszáj ránevelni, hogy álljon ki az igazáért, és ne mindig azzal foglalkozzon, hogy mások mit szeretnének. Meg kell tanítani nemet mondani!

Fontos számára a testi érintés, ezzel könnyebben kifejezi az érzelmeit, mint szavakkal.

Hangulata csapongó, döntéseiben bizonytalan. Hol így, hol úgy látja a dolgokat, igen változékony, ami nem könnyíti meg az együttélést vele.

Ahogy mondani szokták, tíz centivel a föld felett jár – igazi irracionális alkat. A praktikus, hétköznapi dolgokat nem neki találták ki.

Nem bírja a feszültséget, emiatt gyakran kerüli a konfliktust. Pedig őszinte ember: megfelelő bizalmi légkörben szívesen kimondja, amit gondol, még ha tabukat döntöget is.

Érdekes, hogy az állatokat, növényeket is “emberszámba” veszi, senkinek a szenvedését nem tudja elfogadni. Szíve szerint mindenkit védelmezne.

Ha úgy érezzük, saját mesevilágában él, ne próbáljuk elválasztani tőle! Ő ott érzi jól magát, attól még boldogulni fog a társadalomban.

Önfeláldozó énje miatt figyelni kell rá, hogy ne váljon belőle másokért élő mártír.

Mivel túl sok benne a bizalom, könnyen elvihető rossz irányba, ettől próbáljuk megóvni! Ha sikerül megfelelő énerővel felvértezni, nem fognak tudni ártani neki.

A Halak gyerek kissé hajlamos a lustálkodásra, így már kiskorában érdemes hasznos feladatokat adni neki. Ha olyasmit talál, mi érdekli, nagyon is szorgalmassá tud válni.

Az élettel, világgal kapcsolatban nyugodtan legyünk vele őszinték, beszéljünk neki a tabukról is, jobb szembesíteni a valósággal.

Az ideális foglalkozások számára: író, újságíró, pszichológus, tanár, zenész.