Gyerek

Összeköltözésre buzdítja a gyereküket egyedül nevelőket egy anya

Két egyedülálló anya, akik együtt élnek, és megosztják a költségeket.
2022. Augusztus 18.

Samantha és Lauren mindketten egyedülálló anyák. Úgy döntöttek, megosztják feladataikat, és közösen fogják felnevelni gyermekeiket.

A huszonnégy éves Samantha Best 2021-ben szakított párjával, és kisfiával Kaelinnel Aucklandbe költöztek, hogy közel éljenek legjobb barátnőjéhez és annak ötéves kislányához, Haidynhoz – írja a a Kidspot.com. Az anyák négy éve, Instagramon ismerkedtek meg egymással, és azóta elválaszthatatlanok.

“Idén májusban költöztünk egy házba, miután úgy döntöttem, hogy jobb munkalehetőségek miatt arrafelé fogok élni” – magyarázza Samantha.”Sokkal könnyebb Laurennel együtt élni. Meg tudjuk osztani a pénzügyeinket, és tudunk segíteni egymásnak a gyerekfelügyeletben. Ha egyikünk elfoglalt, a másik el tudja vinni mindkettőt az iskolába, vagy ha bármelyikünknek dolga van, a másik vigyáz a kicsikre. Szükség esetén van bébiszitterünk, és ez nagyon megnyugtató. A legjobb barátommal élek együtt – Kaelinnek és Haidynnak pedig lett testvére.

Samantha elismeri, hogy nehéz volt szakítani egyetlen gyermeke apjával, akivel öt évet töltöttek együtt. De most egészséges szülői kapcsolatuk van, és Haidyn nem is lehetne boldogabb, mint így, hogy megoszthatja otthonát Kaelinnel. “Borozgatunk, sorozatokat nézünk… ki ne szeretne a legjobb barátjával élni!” – teszi hozzá az édesanya. – A gyerekek persze veszekszenek időnként, mint bármelyik testvérpár, de végül is ez várható volt.”

Samantha még csak húszéves volt, amikor megszületett a fia. “Fiatalon estem teherbe, miközben egy ügyvédi irodában dolgoztam. Élveztem a fiammal töltött időt, de mellette maradt némi munkám is – mondja Samantha. – Remélem, másokat is tudok ösztönözni erre, hogy a barátjukkal éljenek, ha mindketten egyedülálló szülők. Ez segítene jobb életet biztosítani a szingli anyáknak. Azelőtt csak kínlódtunk a fiammal. Auckland nagyon drága, én pedig magányos voltam és féltem. A családom támogatott, amikor úgy döntöttem, hogy elköltözöm, mert tudták, hogy sokkal több lehetőséggel jobb lenne a karrierem, de hiányzunk egymásnak. Kéthetente hazamegyek New Plymouth-ba, hogy Kaelin láthassa az apját, én pedig a családomat. Féltettem a fiamat a költözéstől, de teljesen más így, hogy már van egy kis pajtása, akitől tanulhat.”

A két nő azt mondja, még soha nem veszekedtek. Szerintük a gyereknevelés egy legjobb baráttal gyerekjáték. “Mindenképpen költözz össze a barátoddal, ha lehetőséged van rá – mondják. – Ha erősek az alapok, meg kell tenned. Nagy dolog együtt élni valakivel, de ha jól kijöttök, minden sokkal könnyebb – magyarázza Samantha.