Hamis paella
Kockázz fel csirkemellet, dobd bele egy jókora serpenyőbe a már üvegesre pirított hagyma mellé. Ha fehérre pirultak a csirkemellek, önts hozzá rizst, és forró csirkealaplevet. Körülbelül 5-10 perc és készen van! Tegyél hozzá bármilyen zöldséget, amit éppen találsz otthon: borsót, paradicsomot, paprikát, és olyan fűszereket, amilyeneket csak szeretnél, legyen az fokhagyma, bors, chili vagy sáfrány.
Azt hozzátennénk azért, hogy rákkal, kagylóval lenne persze az igazi, de ezek a hozzávalók nem egy átlagos csütörtök esti gyors vacsora tartozékai (sajnos).
Tészta zöldséggel
A tészták önmagukban a gyorsan elkészíthető ételekhez sorolandók, általában azzal telik el az idő, amit ráteszünk.
Az alábbi zöldséges tészta szerencsére hamar készen van, és használhatsz hozzá pennét, spagettit, makarónit – amit éppen találsz otthon. Gombát, cukkínit, zöldborsót, sót, borsot, illetve a tésztát öntsd fel körülbelül egy liter vízzel és kezdd el főzni. Forrás után vedd le róla a fedőt, hogyha megpuhult a tészta, akár egy kis tejszínt is belekeverhetsz.
Quesadilla, ahogy a család szereti
Ennél a receptnél belefér némi csalás (hiszen az a legfőbb szempont, hogy gyorsak legyünk, nem?), így az alapja a boltokban kapható tortilla lesz. Ezt persze házilag is el lehet készíteni, viszont az időbe nem fogunk beleférni.
És hogy miért a család kedvence? Mert tulajdonképpen bármi kerülhet bele, amit szerettek: gomba, szalonna, kolbász, hús (csirke, sertés), zöldségek (brokkoli, spenót, kukorica), sajt – pont annyi, amennyit gondoltok. A tölteléket vágd fel vékony szeletekre és pirítsd meg zsiradékon. Közben egy tortilla lapot elkezdhetsz langyosra melegíteni egy másik serpenyőben. Tegyél bele sajtot, illetve a tölteléket (mondjuk a húst, vagy a zöldséget). Ezután fedd le egy másik tortillával, kicsit nyomkodd rá, majd fordítsd meg az egészet, hogy mindkét oldala megpiruljon!
Csirke krumplival
A csirke (főleg a csirkemell) szerencsére nagyon hamar megsül, ennyi idő alatt meg fel tudunk kockázni néhány burgonyát, és köretként pedig petrezselymes krupmliként tálalni. Jól hangzik, igaz?
Főzelék
Szinte mindenkinek van a tarsolyában egy főzelékreceptje, például egy finom zöldborsófőzeléké, amiben van egy olyan hozzávaló vagy trükk, ami a családi mendemondák során öröklődik át az ifjabb generációkra. Akárhogyan is legyen, ahány ház, annyi praktika, ami közös bennük, az az, hogy a zöldborsó főzelék pofonegyszerűen és nagyon hamar elkészíthető finomság!
Ezt is érdemes elolvasni: