Kisgyerek

16 dolog, amit minden kisgyerekes szülőnek tudnia kell az ételekről

Ha már túl vagytok a hozzátáplálás kezdeti nehézségein, azt hihetnéd, végre egyenesben vagytok és nem lesz gondotok az étkezéssel.
2017. Március 13.

A gyerekek szívesen játszanak az étellel

Reggeli, ebéd, vacsora, közben persze egy kis egészséges tízórai és uzsonna a babáknak és kisgyereknek, hogy meglegyen a napi ötszöri étkezés. Már minden ízzel megismertetted, tudja, hogy az étel arra való, hogy megegye. Gondolod te. És mit gondolnak a kisbabák és kisgyerekek az ételről és az étkezésekről?

A The Huffington Post 16 dolgot is tud, amit szülőként neked is ismerned kell!

1. A kicsik számára nincs olyan, hogy reggeli, ebéd vagy vacsora. Számukra ezek csupán olyan alkalmakat jelentenek, amikor kiborítani, ellopni vagy dobálni lehet az étel nevű játékot.

2. A legmegnyugtatóbb, amit a picinek mondhatsz, nem az, hogy “Szeretlek”, vagy hogy “Minden rendben lesz”. Hanem inkább ez a kérdés: “Szeretnél enni?” Főleg, ha anyatejes a babád.

3. Te azt mondod: spenót. A szakemberek is azt mondják: spenót. A gyereked erre azt mondja: neeeem! (Azaz Isten ments spenót!) És a spenót a földön landol.

4. Megosztani az ételt egy kisgyerekkel olyan, mint egy idegennel osztozni egy ülőhelyen. Ha adsz neki egy kicsit, az egészet követeli majd.

5. Egy kisgyerek az étteremben nem csupán a családjával eszik. Ha ő étterembe megy, az étterem minden egyes vendégéhez odamegy enni.

6. Amikor azt látod, hogy a kisgyermeked keze vértől piroslik, az általában ketchup.

7. Amikor egész nap nassolhat, akkor van igazán jó napja.

8. Azok az emberek, akik azt mondják, egy kisgyerekről gondoskodni nem valami izzasztó dolog, még soha nem próbáltak meg ezer ropidarabot kiszedni a kanapé párnái közül.

9. Az ülésmagasító a legtökéletesebb eszköz azoknak a kisgyerekeknek, akik nem elég magasak ahhoz, hogy felmásszanak a konyhapultra.

10. Jogos a kérdés, hogy vajon az etetőszék azért ilyen magas, hogy könnyebb legyen beletenni a kisbabádat és az asztalhoz húzni őt, vagy pedig azért, hogy onnan könnyebben és messzebbre tudja elhajítani az ételt.

11. A kisgyerekek még 250 kilométerről is képesek meghallani, ha nyílik a hűtő vagy a spájz ajtaja.

12. A kicsik fittyet hánynak az 5 másodperces szabályra.

13. Kitalálni, hogy épp mit akar enni a kisgyermeked és épp melyik tányérból, az legalább annyira esélytelen, mint elsőre kirakni a Rubik kockát.

14. A gyerek etetése többnyire egyet jelent azzal a hazugsággal, hogy dicséred, milyen finom is az a fűszerezetlen étel, amit adsz neki.

15. Amikor a háromévesed inni hoz neked, nem szükséged borravalót adni neki. Ő már levette a 20% hasznát kortyok formájában.

16. Ha segélyhívásra van szükséged és a kisgyerekednek tárcsáznia kell, a pizzafutárt fogja hívni.

Ezek is érdekelhetnek evés témában: