Gyerek

Öt nyári origami projekt, ha kreatívkodnátok

Hoztunk kisebbekkel és nagyobbakkal is elkészíthető origami ötleteket, ha alkotnátok valami nyárit közösen.
2024. Június 08.
origamizik
(Kép forrása: Getty Images)

Szélforgó

A szélforgó nagyon látványos hajtogatós alkotás, amit többféle módon is elkészítettek – mi most ezek közül kettőt mutatunk, az egyiket képen láthatod, a másikat pedig videón. A színes papírok mellett szükségetek lesz még gombostűre és hurkapálcára vagy papírszívószálra is. Készítsetek változatos színekben, amivel dekorálhatjátok a balkonládát is.

(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

 

Színes madarak

Színpompás madarakat is többféle módon lehet hajtogatni. Ebből a videóból egy aranyos, pintyhez hasonló változatot sajátíthattok el. Rajzoljatok szemeket az elkészült madaraknak, és akár díszes tollakat is készíthettek nekik.

@avinacraft Easy origami bird, full video on youtube avina craft #origami #bird #papercraft #FlexEveryAngle #fyp ♬ High School in Jakarta - NIKI

 

Halacska

A következő képen láthatjátok az útmutatót a halacskák elkészítéséhez. Hajtogassatok vegyes színekben belőlük, és akár nyári ablakdíszt, girlandot is fűzhettek ezekből. Szintén rajzoljatok szemeket a halaknak, és pikkelyeket is mintázhattok.

(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

 

Csónak

A jól ismert papírhajónál valamivel bonyolultabb, de látványosabb változat, amit ebben a videóban mutatnak meg.

 

Rák

Ha már a halacska jól megy, próbáljátok meg a kis papírrákok hajtogatását is – akár a halak mellé kerülhetnek ebből is a girlandra néhány színben. Egy képes útmutató is segíti az elkészítést, de videóban is láthatod a hajtogatást. Készülhetnek a rákok akár eleve mintás papírból is, amit vehettek készen, vagy ti magatok filctollak segítségével elkészíthetitek a legkülönbözőbb mintákat.

(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)