Gyerek

Öt ötlet papírból készített virágra a gyerekekkel

Tavaszi kézműveskedésként készítsetek szép virágokat papírból a gyerekekkel – ehhez mutatunk néhány ötletet.
2024. Március 10.
(Kép forrása: Getty Images)

Dália muffin papírból

Színes vagy fehér muffin papírból csodaszép dáliákat készíthettek, amik egy vázában tényleg mutatós díszei lehetnek a lakásnak. A fehér muffin papírokat akár ecsettel vagy nyomdázással meg is festhetitek. A papírokat először félbe, majd negyedbe kell hajtani, levágni a csücskét, majd bevagdosni – végül ezeket egymás után felfűzni egy zöldre festett hurkapálcára. A @createdbyandi alábbi videójában részletes láthatók a lépések:

Egyszerű papírjácintok

Színes papírokra, ollóra és ragasztóra, a szárhoz pedig zöld papírra, lefestett hurkapálcára vagy szívószálra lesz szükségetek ezekhez a szép, tavaszi jácintokhoz. Használjatok négyzet alakú papírlapokat, majd ezeket félbehajtva vágjátok be függőlegesen úgy, hogy maradjon egy nagyjából 1 cm-es sáv az alján. Ennek mentén kell majd felcsavarnotok a papírt a virág szárára és felragasztani. Egy szárra három ilyen rész kerüljön egymás alá.

Liliom tenyérsablonból

Ezekhez a szép liliomokhoz rajzoljátok körbe a tenyereteket a fehér vagy színes papírokon, a One Little Project alábbi videójában látható módon. A formát kivágva, feltekerve és megragasztva kapjátok a virágot, aminek szirmait egy tollra csavarva tudjátok megformázni. A videóban a szárához és a közepéhez zsenília drótot használnak, de ezt akár zöldre és sárgára festett hurkapálcával, papírszívószállal is el tudjátok készíteni.

Origami tulipán

Akár egy csokorra való papírtulipánt is készíthettek az alábbi képen látható origami technikával. Érdemes olyan papírt használni, aminek mindkét oldala színes – ez lehet egy eleve négyzet alakú origami lap, vagy vágjatok négyzetet színes lapból. A száraknak a legideálisabb a hurkapálca, és készítsetek színes papírból kivágva szirmokat is. A kész virágokat rendezzétek el egy vázában.

(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

Tavaszi papírvirág girland

Ha bármelyik másik papírvirág után maradtak nagyobb darab színes papírok, akár azokat is felhasználhatjátok a következő girlandhoz. Vágjatok ki csíkokat színe papírból – vegyes színekből a virágoknak és zöldekből a szárakat szimbolizáló láncnak – majd ragasszatok össze nyolc színes csíkot az egyik végüknél, csillag formában. Ezután ragasszátok meg a csillagforma közepét, és hajtsátok be rá a papírcsíkokat, hogy megkapjátok a virágformát. A közepére ragasszatok fel egy sárga kört. A zöld csíkokkal láncként összefűzve és ragasztva készíthetitek el a girlandot.