Ízletes nyári csemege a kukorica, természetesen főként a főtt változat, és egyre népszerűbb a grillen készített, fűszeres is. A szezonja nyár közepétől őszig van ennek a finomságnak, amit számtalan fogásban fel lehet használni: mehet levesbe, salátába, rakottasokba, készülhetnek belőle húsos ételek, és a mexikói konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga is.
Ha maradt meg főtt csöves kukorica, vagy egyébként is többet főztök belőle, hogy fel tudjátok használni egy-egy ebédhez vagy vacsorához is, érdemes kipróbálnotok az alábbi recepteket is.
Egy kukoricás saláta, zöldségekkel felturbózva
Egy nagyon nyári kukoricasaláta, ha a klasszikus majonézesen túl kipróbálnátok egy újabb variációt. Ebédre és vacsorára is remek lehet, akár egy kis sült csirkemellel. A kukorica mellett cukkini is kerül bele, a salátaöntet majonéz és görögjoghurt alapú, és frissítő a fűszerezése. Egy nagyon gyors maradékmentő ötlet a kukoricára!
Tovább a receptre: Sültkukorica-saláta grillezett cukkinivel
A remek páros: kukorica és póréhagyma
Krémlevesnek is tökéletes a kukorica, főként ha póréhagyma is kerül bele! Mindkét zöldség édeskés ízű, amire a tejszín is ráerősít ebben a receptben. Tálalhatod friss újhagymával, sajttal vagy akár pirítóssal is, de ha félreteszel egy kevés kukoricaszemet, pirítva, fűszerezve abból is kerülhet rá!
Tovább a receptre: Pórés kukoricaleves
Egy gyors csirkés-kukoricás ebéd
Ha van otthon leveles tészta, próbáld ki belőle a következő gyors csirkés pite receptet ebédre vagy vacsorára. Krémes, tejszínes-sajtos mártással főtt, pirított csirkés-kukoricás töltelék kerül bele, a teteje pedig különösen ropogósra sül egy trükkel. Tálald friss zöldsalátával.
Tovább a receptre: Csirkés-kukoricás pite
Egy kiadós zöldséges-kukoricaleves
Az amerikai corn chowder egy nagyon laktató leves, amibe leveszöldségek is kerülnek a kukorica mellé, továbbá újburgonya és kaliforniai paprika is. A sajtos-tejszínes alappal pedig a gyerekek is biztosan kedvelik majd. Ha még kisebbek, a csilit érdemes kihagynod a receptből — de a felnőttek adagjába szórj egy keveset.
Tovább a receptre: Corn chowder, az amerikai, zöldséges kukoricaleves
Egyszerű tojásos lepény vacsorára
Ha még nem próbáltad ki a tojáslepényt, ezt a gyors változatot érdemes elkészítened. Az alapanyagokat csak össze kell keverned, majd egy kivajazott tepsiben készre sütnöd — tényleg villámgyors vacsora, amit érdemes feldobnod salátával és egy kis friss zöldfűszeres joghurttal vagy tejföllel.
Tovább a receptre: Kukoricás-újhagymás lepény
Ha pedig arra lennél kíváncsi, hogy mennyi idő az optimális a főtt kukorica elkészítéséhez, erről itt írtunk korábban.