Gyerek

Minden óvoda zárva lesz ebben a kerületben, 400-an sztrájkolnak

"Aki nem dolgozik, ne is egyék – tartja a közmondás. De aki dolgozik, az se egyen?" - teszik fel a kérdést az óvodai dolgozók.
2022. Október 13.
óvoda, sztrájk, óvodai dolgozók, pedagógussztrájk
A XV. kerületben minden óvoda zárva lesz, 400 dolgozó sztájkol Nyitókép: Getty Images

A XV. kerületben összesen 3 óvoda várja a gyerekeket: a Rákospalota Összevont Óvoda, a Hétszínvirág Összevont Óvoda és az Újpalotai Összevont Óvoda. Mind a három ovi zárva lesz október 21-én, ugyanis 400 óvodai dolgozó polgári engedetlenségi akcióban vesz részt aznap, hogy ráirányítsák a figyelmet az óvodában dolgozók megalázóan alacsony fizetésére. 

Több megbecsülést! Jobb fizetést!

Szeretnék, ha a minimálbérhez igazítanák a fizetést, és inflációkövetővé tennék, hogy ne küzdjenek mindennaposan megélhetési gondokkal az óvodai alkalmazottak – az óvónők, a technikai személyzet és minden – gyerekek ellátását segítő – dolgozó. Továbbá azt is követelik, hogy a “nem pedagógus munkakörben foglalkoztatottak garantált illetménye” visszamenőleg nőjön!

Tettükkel képviselik a szakszolgálatoknál, az iskolákban és a bölcsődékben dolgozó azon kollégákat is, akik anyagi megfélemlítés vagy egyéb okokból nem tudnak részt venni a sztrájkokban, nem tudnak polgári engetlenség formájában kiállni az ügy mellett. 

A kivételes összefogásról szóló, dolgozói nyilatkozat a noÁR mozgalom Facebook-oldalára került ki:

Nyitókép: Getty Images (a kép csak illusztráció)