Gyerek

Plüss játékok takarítása mosógép nélkül

Kisebb plüssállatok felfrissítéséhez felesleges beindítanod a mosógépet. Az alábbi környezetbarát módszerrel gyorsan, hatékonyan megoldhatod ezt a feladatot is.
2016. Január 18.

Ha eddig azt gondoltad, hogy ennek a konyhai alapanyagnak csak a főzelékek sűrítésekor vagy pudingok készítésekor van létjogosultsága, akkor bizony tévedtél.

A kukoricakeményítőt ugyanis – a szódabikarbónához hasonlóan – bátran használhatod, ha a szelíd, öko takarítás híve vagy.

Zsíros foltok eltüntetéséhez, kárpit– és szőnyegtisztításhoz vagy akár a gyerekek plüssállatainak a felfrissítéséhez is bevetheted.

Ha plüssjátékokat szeretnél tisztítani, akkor mindössze egy nagyobb papírzacskóra lesz szükséged.

Annyi a dolgod, hogy tedd a játékokat a zacskóba, majd szórj rájuk néhány kanál kukoricakeményítőt, végül a zacskó végét lezárva, alaposan rázd őket össze!

Időnként less bele a zacskóba, hogy mindegyik plüssjátékot kellően befedje a keményítő.Ha kész vagy, hagyd őket pihenni a zacskóban éjszakára!

A következő nap, óvatosan emeld ki valamennyit a zacskóból, és alaposan porold ki a bundájukból a keményítőt! Ha nincs lehetőséged szabadban kiporolni őket, akkor porszívóval és ruhakefével távolítsd el a felesleges keményítőt.

Ezzel a módszerrel kellemes, friss tapintású, csillogó plüssállatokat varázsolhatsz vissza a gyerekszoba polcára.

Videó a plüss tisztítási műveletről:

További hasznos trükkök:

  • Tipp, hogy ne legyen kacsaláb
  • 11 hatékony takarítási tipp
  • Öko takarítási tippek