Gyerek

Több ezer szülőnek lesz nagyon fontos dolga januárban

Év elején kell beadni a kérelmet a plusz egy év óvodára vonatkozóan.
2022. December 15.
óvodai szekrények
Fontos ez a határidő január elején! (Kép forrása: Getty Images)

Január 1. és 18. között kell beadni a plusz egy év óvodára vonatkozó kérelmeket – hívja fel rá a figyelmet a Szülői Hang alapján az eduline.hu.

A Szülői Hang úgy véli, hogy hiába fogadja el az Oktatási Hivatal a kérelmek több mint 90 százalékát, a jelenlegi szabályozás sok ezer gyermeket megfoszt a számukra alapvető plusz egy év óvoda lehetőségétől.

Azoknak a szülőknek, akik gyermeküket még egy plusz évig óvodába szeretnék járatni, abszurd kérvényezési folyamatot kell kezdeményezniük január 1-18. között, írja a szervezet oldala. A jelenlegi rendszer szerintük rossz a szülőnek, az óvodáknak, az iskoláknak, a szakszolgálatoknak, és legfőképpen a gyerekeknek.

“A jobban tájékozott és jobb érdekérvényesítő képességgel rendelkező szülők többségében élnek a lehetőséggel, miközben azok a gyerekek, akik kevésbé szerencsés helyre születtek, és az óvodapedagógusok – hiány vagy leterheltség miatt – sem hívják fel a kérvény beadására a figyelmet, nagyrészt lemaradnak” – idézi az eduline.hu a Szülői Hang .

Aki lekési a plusz egy óvodai év kérelmezésének határidejét, az végleg lemarad, annak ellenére, hogy az iskolai beiratkozást csak áprilisban tartják.

Forrás: eduline.hu/Szülői Hang