Gyerek

Prezentáció vagy pelenka?

Dolgozni vagy otthon maradni? Mindenkire érvényes recept nincs, de akkor mi alapján hozhatsz az egész családra kiható döntést?
2012. Február 06.

Egy biztos, az érzelmeidre nem hallgathatsz. Az egyik nap futva menekülnél vissza a csendes irodádba, ahol felnőtt emberek vesznek körül, máskor meg úgy érzed, egy hadsereg sem tudna elvonszolni az éppen leganyásabb korszakát élő gyereked mellől. A döntést az is megnehezíti, hogy nem elég a saját szempontjaidat figyelembe venni, a férjed és a gyerekeid igényeihez is alkalmazkodni kell.

Ha pusztán anyagi okokból kell elkezdened a munkát, akkor valójában nem is vagy döntési helyzetben. Érdemes ilyenkor is utánaszámolni azonban, hogy valójában mekkora jövedelemre is számíthatsz a gyerekek vagy egy kisbaba mellett. A negyvennapos táppénz szinte garantált az első évben. Ha a munkahelyed nem partner abban, hogy ilyenkor te maradj otthon a gyerekkel, akkor akár a kirúgást is kockáztathatod. Ha viszont meg kell fizetned valakit erre az időre, az jelentős érvágást jelenthet a családi kasszának. És akkor a nyári szünetekről még nem is beszéltünk.

Miért akarsz visszamenni?

– Az egyik legfontosabb tisztázandó kérdés, hogy valóban szeretnél-e dolgozni. El kell különíteni a saját vágyakat a társadalmi elvárásoktól, a családi mintától, a félelmektől, de a férjed elképzeléseitől is. Ha szereted a szakmád, ha meg szeretnéd tartani a munkahelyed, ha hiányzik a tevékenység, amelyet eddig végeztél, a sikerélmények, a társaság, ha úgy érzed, beszűkít az anyaság, akkor mindenképpen érdemes elgondolkodni a lehetőségeken – mondja Komócsin Laura, a BusinessCoach Kft. coacha.

Sok múlik azon is, mit gondol a kérdésről a munkahelyed, betöltötték-e az állásodat, van-e lehetőség távmunkára vagy részmunkaidőre. Kritikus pont, hogy van-e valaki, akire nyugodt lelkiismerettel hagyhatod a gyereket, van-e segítséged, akiben maradéktalanul megbízol. Sarah B. Hrdy kultúrantropológus az anyaszereppel foglalkozó kutatásai során egyenesen arra a következtetésre jutott, hogy egyedül azon múlik, mennyire vannak megelégedve a nők az anyaszereppel, hogy vannak-e segítőik.

Alkalmas rá a gyerek?

Kizárólag a saját gyereked tulajdonságaiból, igényeiből indulhatsz ki, az nem lehet mérvadó, hogy a barátnőd hogyan boldogult hasonló helyzetben. Nem könnyű szoptatás mellett dolgozni, de nem lehetetlen. Ha az éjszakák ébredősek, zűrösek, az rá fogja nyomni a bélyegét a munkahelyi teljesítőképességedre is. Ha a kis tipegőd még naponta háromszor alszik, akkor egy átlagos bölcsődében garantált lesz a nehéz beszoktatás, egész egyszerűen azért, mert fizikailag nem fogja bírni a terhelést. Fontolóra kell venni, mennyire beteges a gyerek, és mennyire anyás, a bölcsőde vagy az óvoda pedig mennyire tud rugalmasan alkalmazkodni az egyedi igényekhez.

Prezentáció vagy pelenka?

Lelkiismeret-furdalás

Ezzel az érzéssel hosszú időre meg kell barátkoznod, ha kisgyerekes anyukaként munkába állsz. Ha nem tudod elengedni a tökéletességre való törekvésed, felváltva fogod magad rossz anyának és borzalmas munkaerőnek érezni. „Biztos, hogy lesznek gondok, váratlan problémák, rossz érzések is, de ha egy jól megfogalmazott cél lebeg a szemed előtt, sokkal könnyebb lesz kitartani a kezdeti nehézségek időszakában” – állítja a szakértő.

Egyáltalán nem szégyen, hogy miközben jó szülő akarsz lenni, azért a munkaerőpiacról sem szeretnél kiszorulni. Vannak olyan célok, olyan törekvések, amelyek rövid távon esetleg kényelmetlenek a gyereknek, de hosszú távon ő is jobban fog járni a megvalósulásukkal. Egy magát áldozatnak tekintő, rosszkedvű anya mindenkire romboló hatással van a környezetében. Ha te magad bizonytalan maradsz, állandó lelkiismeret-furdalás gyötör, az a gyereket is megterheli érzelmileg. Ha egyszer úgy döntesz, hogy valamilyen formában dolgozni kezdesz, nem futamodhatsz meg, mihelyt lezajlik az első reggeli jelenet a bölcsiben.