Gyerek

Programajánló: megnyílt a Pünkösdfürdő Park

Budapest egy új parkkal lett gazdagabb, amelynek létrehozásában és megtervezésében fontos szempont volt a környéken lakók, és a parkhasználók bevonása és igényeik maximális figyelembevétele.
2022. Április 19.
Megnyílt a Pünkösdfürdő Park (kép: FŐKERT/Facebook)

Mi mindennel találkozhat, aki idelátogat? A hosszan elnyúló parkban a pihenni, vagy sportolni és játszani vágyók, piknikezők is megtalálják a számításaikat. A park tervezői a parkot elkülönülő zónákra tagolták, amelyet a középen futó “Mezsgye”, azaz akadálymentes sétaút fűz egésszé – olvashatjuk a FŐKERT Facebook közleményében.

Helyet kapott itt a vadvirágos “Rét” mellett a szántóföldet idéző “Határ” takarmánynövényekkel, a “Berekben” fából készült fitnesz-eszközökön edzhetünk. A “Lapály” gumiborítású pályáin pedig a kosarazni és focizni is lehet.

Programajánló: megnyílt a Pünkösdfürdő Park

(kép: FŐKERT/Facebook)

A “Kertben” pétanque-pályák és a strandröplabda-pálya találhatók, de kerékpáros szervízpont is működik a parkban.

A “Föveny” a gyerekeké: a játszótéren a homokfövenyből ütésálló gumival borított dombok emelkednek ki, a játszóeszközök anyaghasználatában a nyers fa dominál, megidézve a Dunában sodródó uszadékfákat.

Programajánló: megnyílt a Pünkösdfürdő Park

(kép: FŐKERT/Facebook)

Végül a park északi végén a “Véderdő” gondoskodik a szélvédelemről, zajcsökkentésről, megköti a talajt és a port, és nem utolsósorban jelentősen növeli a terület biológiai sokszínűségét is.

A terület déli részén még folynak a munkálatok, májusban itt kutya-akadálypálya nyílik.

Forrás: FŐKERT