A következő recept remek módja, hogy a napi ajánlott K- és C-vitamin adagot bejuttasd a gyermekeid szervezetébe. A brokkoli igazi szuperétel! Remek folsav-, rost- és fehérjeforrás. De nézzük is, hogyan készülnek ezek az ínycsiklandó kis falatkák, amiket fogyaszthattok köretként, előételnek, de akár uzsonnára is. Eláruljuk, nem bonyolultabb, mint egy palacsintát összedobni.
Elkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók (4 főre):
- 2 csésze brokkoli rózsa
- 2 nagy tojás
- 0,5 tk só
- 0,5 csésze panko morzsa
- 0,5 csésze reszelt parmezán sajt
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
1. Főzd vagy párold puhára a brokkolit.
2. Helyezd a brokkolit, a tojásokat, a sót, a panko morzsát és a parmezánt egy konyhai robotgépbe, és keverd simára. Egy evőkanállal vegyél ki a tésztából, és formálj kis golyókat.
3. Forrósíts fel két evőkanál olajat egy serpenyőben, majd helyezz bele néhány brokkolis-sajtos golyócskát, és lapogasd le a tetejüket egy spatulával. Mindkét oldalukat süsd ropogósra.
4. Melegen tálald.
Tápanyagtartalom (egy adagra): %napi érték
Kalória: 170 9%
Zsír: 12 g 18%
Szénhidrát: 4 g 1%
Rost: 1 g 4%
Fehérje: 9 g 18%
Cukor: 0 g
További brokkolis receptek: