Gyerek

Sárgabarckos kevert süti

A sárgabarack az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs, telis-tele értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Hoztunk is hozzá egy szuper receptet!
2024. Május 30.
barackos süti recept

 

Ahogy a többi gyümölcsre, természetesen a kajszibarackra is igaz, hogy a legjobb frissen, nyersen fogyasztani, de ha máshogy nem eszik meg a kisebb-nagyobb családtagok, sütiben talán könnyebben csúszik.

A sárgabarackban sok más mellett az a nagyszerű, hogy rengeteg béta-karotint tartalmaz, ami a bőr egyik fontos védelmezője a napfényes időszakban. Nemcsak az egészségesebb és gyorsabb barnuláshoz járul hozzá, hanem ahhoz is, hogy a bőr napbarnított színe minél tovább kitartson!

kisfiú frissen szedett sárgabarackkal

Barackos kevert süti

HOZZÁVALÓK:

  • 55 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag foszfátmentes sütőpor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • ½ bio citrom reszelt héja
  • 50 dkg sárgabarack

ÍGY KÉSZÜL:

  1. A sütőporral elkevert lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd a tejet, az olvasztott vajat és a citrom reszelt héját.
  2. Amikor szép egyenletes tésztát kaptunk, kibélelünk sütőpapírral egy kisebb tortaformát vagy egy kb. 30×40 cm-s szögletes tepsit és beleöntjük a masszát.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben a barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk. Elszórjuk a tészta tetején, majd 30-40 percre a sütőbe toljuk. A biztonság kedvéért tűpróbát végzünk.
  4. Ha szép aranyszínt kapott és szemmel láthatóan átsült a barackos süti, a kihűlés után felkockázzuk és porcukorral megszórva tálaljuk.

Nyitókép: Getty Images