Ahogy a többi gyümölcsre, természetesen a kajszibarackra is igaz, hogy a legjobb frissen, nyersen fogyasztani, de ha máshogy nem eszik meg a kisebb-nagyobb családtagok, sütiben talán könnyebben csúszik.
A sárgabarackban sok más mellett az a nagyszerű, hogy rengeteg béta-karotint tartalmaz, ami a bőr egyik fontos védelmezője a napfényes időszakban. Nemcsak az egészségesebb és gyorsabb barnuláshoz járul hozzá, hanem ahhoz is, hogy a bőr napbarnított színe minél tovább kitartson!
Barackos kevert süti
HOZZÁVALÓK:
- 55 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 csomag foszfátmentes sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- ½ bio citrom reszelt héja
- 50 dkg sárgabarack
ÍGY KÉSZÜL:
- A sütőporral elkevert lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd a tejet, az olvasztott vajat és a citrom reszelt héját.
- Amikor szép egyenletes tésztát kaptunk, kibélelünk sütőpapírral egy kisebb tortaformát vagy egy kb. 30×40 cm-s szögletes tepsit és beleöntjük a masszát.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, közben a barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk. Elszórjuk a tészta tetején, majd 30-40 percre a sütőbe toljuk. A biztonság kedvéért tűpróbát végzünk.
- Ha szép aranyszínt kapott és szemmel láthatóan átsült a barackos süti, a kihűlés után felkockázzuk és porcukorral megszórva tálaljuk.
Nyitókép: Getty Images