Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlése szerint az ellenőrzés a fehérje-, a zsír-, a nedvesség- és a sótartalmat vizsgálta. Az egyik virslinél a fehérjetartalom nem érte el a Magyar Élelmiszerkönyvben előírt mennyiséget, míg a másik kettőnél a zsírtartalommal voltak gondok. Nem felelt meg az ellenőrzésen a Pikok füstölt sertésvirsli, a Hercsi bécsi virsli és a Landhof frankfurti sertés virsli sem. A teljes táblázat ide kattintva tekinthető meg.
Néhány hónapja változtattak a húskészítményekre vonatkozó szabályokon, így virsli és párizsi elnevezéssel csak olyan termékek kerülhetnek forgalomba, melyek hústartalma legalább 51 százalék (ez korábban 40 százalék volt). Emellett pedig azt is szabályozták, milyen mennyiségben tartalmazhat a termék úgynevezett MSM-et, vagyis a csontokról mechanikusan lefejtett húst.
Ez is érdekelhet: