Gyerek

Szuper elfoglaltságok a szilveszteri bulira, ha a gyerekekkel töltitek

Hogy se a gyerekkel töltött szilveszterről, se az óévet búcsúztató buliról ne kelljen lemondanod, csapj egy szuper családi partyt az év utolsó napján. Adunk ahhoz néhány tippet, hogy az egész család élvezze a szilveszteri bulit!
2017. December 30.

Készítsetek maszkokat!

A legtöbb gyerek szeret beöltözni, egy rövid időre a kedvenc mesehőse, állata, stb. bőrébe bújni. Szerencsére nem csak a farsang ad lehetőséget arra, hogy jelmezt ölthessünk, hiszen szilveszterkor is készíthetünk álarcokat, kalapokat, ami a gyerekeknek is megalapozza a buli hangulatát. Szilveszter délután készítsetek maszkokat arcfestékkel, mókás álarcokat színes, csillogó papírokból vagy akár festett papírtányérokból, hogy legyen jelmez estére.

Partyital a kicsiknek

Hogy a gyerekeknek is legyen mivel koccintaniuk éjfélkor, készítsetek közösen színes, gyümölcsös puncsot. Ehhez keverjetek össze néhányat a kedvenc gyümölcslevekből, és akár a felnőttek bóléját, ízesítsétek, díszítsétek ezt is kockákra vágott gyümölcsökkel.

Visszaszámlálás lufikkal és játékokkal

Már az este elején elkezdhetitek a visszaszámlálást éjfélig, ha felfújsz néhány léggömböt, majd ezeket felfüggeszted a nappali plafonjára. Minden ballonra rajzolj vagy ragassz egy számot, ami az órákat szimbolizálja ? a lufik közül ugyanis minden órában ki kel pukkasztanotok egyet. Mielőtt felfújod a ballonokat, tegyél mindegyikbe egy cetlit, néhány játékötlettel, szórakoztató elfoglaltsággal, amit űzhet a család addig, amíg a következő lufi is kipukkad.

Óévi fotóalbum

Nyomtass ki néhányat az év közben készült családi fényképek közül, nyaralásról, ünnepekről, és szerezz be egy szép fényképalbumot is. A gyerekekkel ragasztgassátok bele a kedvenc fotóitokat az évről, és dekoráljátok festékkel, csillámmal, konfettivel, bármivel ami tetszik. Az elejére ne felejtsétek ráírni az aktuális évszámot, hogy bármikor fel tudjátok majd idézni ennek az évnek az eseményeit.

Fogadalmak

Ha a gyerekek nem túl kicsit, és szokás nálatok, hogy fogadalmakat tesztek az újévre, akkor őket se hagyjátok ki ebből. Írjatok listát közösen arról, mit terveztek jövőre, így a következő év végén meg tudjátok nézni, mit sikerült közülük betartani.

Tűzijáték helyett konfettieső

Ha nem látjátok otthonról a tűzijátékot, készíts egy színes pinatat ? non-figuratív, mexikói, üreges papírmasé partykellék, amelyben édességet rejtenek el ?, és töltsd meg színes és csillogó konfettivel, szerpentinnel, cukorkával. A pinatat akaszd fel a plafonra, hiszen ennek a partyjátéknak a lényege, hogy felfüggesztve ütögetni kell egy bottal, partvisnyéllel, hogy kipotyogjanak belőle a cukorkák. Éjfélkor kezdődhet is a móka, így tűzijáték helyett konfettieső hullik majd nálatok, és természetesen néhány cukorka a gyerkőcöknek.

Táncverseny

Készítsetek egy bulis lejátszási listát táncolós slágerekből, és akár a koccintás előtt vagy után tegyétek be a zenét. Rendezzetek egy családi táncversenyt, ahol értékelhetitek egymás koreográfiáit azzal, hogy pontokat adtok egymásnak. A tánccal, ugrálással a gyerekek le tudják vezetni a felesleges energiákat, így azzal sem lesz nagy gond, hogy nem akarnak majd aludni menni az ünneplés után.

Kapcsolódó cikkeink: