Gyerek

Tévhit, hogy az influenza ellen elegendő vitaminokkal védekezni

Az influenza elleni védekezés fontos része az immunrendszer erősítése - azonban az immunrendszert a vírus felismerésére és elpusztítására egyetlen vitamin sem tudja megtanítani.
2009. November 05.

Tehát a vitaminhiány, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód mind-mind gyengíti az emberi szervezet védekezését a fertőzések ellen – ugyanakkor az egészséges életmód erősíti a szervezet védekező rendszerét – hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ.

Túl okos az influenza! Hogyan védekezhetünk?A vitaminkúrák általában csak akkor hatásosak, ha valaki vitaminhiányban szenved.

Egy tanulmány, amely 29 vizsgálat eredményét tekintette át, arra a kérdésre kereste választ, hogy el lehet-e kerülni az influenzaszezonban gyakran előforduló hurutos/megfázásos megbetegedéseket C-vitamin szedéssel. Az eredmények alapján a nagy dózisú C-vitamin szedés megelőző jelleggel nem ajánlott az általános népesség körében, mert a hatékonysága nem bizonyított.

A védőoltások szerepe a fertőző betegségek megelőzésében egyértelmű. Jelentős eredményeket a fertőző betegségek visszaszorításában (mint például a feketehimlő eltüntetését a Földről), csak a védőoltások alkalmazásával lehet elérni.

Ezek is érdekelhetnek:

  • Vitamin-lexikon
  • Már a háziorvosoknál van az influenza elleni oltóanyag
  • Mit tud a D-vitamin?
  • Forrás: HáziPatika.com