Gyerek

Új inspiráló nővel bővült a Barbie-kollekció

A Mattel Inspiráló Nők című kollekciója újabb babával bővült: a 2014-ben elhunyt Maya Angelou amerikai költő, író, emberi jogi aktivistáról mintázott baba a sorozat legújabb darabja.
2021. Január 25.
Új inspiráló nővel bővült a Barbie-kollekció (fotó: Getty Images)

A Mattel 2018-ban indította el Inspiráló Nők címmel kollekcióját, azzal a céllal, hogy olyan nőket mutasson be, akik példaképek lehetnek a lányok számára, arra inspirálhatják őket, hogy merjenek önmaguk lenni és higgyék el, hogy bármi lehet belőlük. A márka célja, hogy olyan pozitív női példaképeket mutasson be, akikre teljesítményükért, tehetségükért vagy bátorságukért felnézhetnek a lányok.

A kollekció legújabb darabja a 2014-ben elhunyt Maya Angelou amerikai költő, író, emberi jogi aktivistáról mintázott baba. Angelou 1928-ban született, első könyve, az I Know Why the Caged Bird Sings (Tudom, miért énekel a rab madár) című önéletrajzi regénye bestseller lett, ő volt az egyik első afroamerikai írónő, aki nagy közönségsikert arató könyvet írt. Számos önéletrajzi műve, esszékötete, verseskötete jelent meg, több film készítésében is közreműködött, kitüntették a Nemzeti Könyvdíj életműdíjával is. Együtt dolgozott Martin Luther Kinggel és Malcolm X-szel, aktívan részt vett a feketék polgárjogi küzdelmében – írja a Telex.hu.

Új inspiráló nővel bővült a Barbie-kollekció

(fotó: target.com)

A kollekcióba eddig mások mellett bekerült Rosa Parks, polgárjogi aktivista, Frida Kahlo, Ella Fitzgerald vagy Katherine Johnson, matematikus, fizikus.

Az Inspiráló Nők kollekció legújabb Barbie-ja limitált példányszámban elérhető, ára 29,99 dollár (kb. 8800 forint), és egy vásárló maximum két babát vásárolhat.

Forrás: Telex.hu