Gyerek

Újra nő leszek

A konyha és a játszótér után hamarosan egy iroda díszletei között találod magad. Kezdd a szerepváltást a megjelenésed és a ruhatárad átalakításával.
2011. Január 31.

A tipikus kisgyerekes anyuka ruhatárából nem hiányozhatnak a lapos sarkú, meleg és vízálló cipők, a derék alá érő, kapucnis dzsekik, a kopott térdű kordbársony nadrágok, a gyapjú sapkák és a hógolyózásra alkalmas kesztyűk. Szinte biztos, hogy a főnököd nem így képzeli a kompetens munkaerőt.

A munkába állás óriási változást hoz az egész család életében. Más ritmusban, más környezetben, más elvárásoknak kell megfelelni. Már hónapokkal az első munkanap előtt érdemes megkezdeni a felkészülést a szerepváltásra. A külsőségek, az új megjelenés kialakítása segít a belső ráhangolódásban is, de az sem elhanyagolható szempont, hogy egy komplett ruhatár kiépítését nem lehet egyetlen hétvége alatt megoldani.

Megváltozott a testem

A gyerekek érkezése minden nő testén nyomot hagy. Sokan súlyfelesleggel küzdenek, a szoptatás megváltoztatja a mell méretét, alakját, de az is gyakran előfordul, hogy a lábméret egy teljes számot nő a terhesség során. Ha felpróbálod a gyerek előtti ruhatárad, be tudod azonosítani, mennyiben változott az alakod. Ne az utolsó pillanatban érjen meglepetés, még a cipőket is próbáld fel!

Selejtezz!

Ami nem jön rád, vagy lötyög rajtad, ami kényelmetlen, vagy divatjamúltnak látod, azt ne tartogasd feleslegesen. Az átalakított darabokat garantáltan nem fogod annyira szeretni. Inkább spórolj úgy, hogy megtervezed a variálható, minimális irodai ruhatárat, és nem engedsz a spontán vásárlás csábításának. Ha bizonytalan vagy, kérj tanácsot a barátnődtől! Egy külső szemlélő olyan részletekre is rávilágíthat, amelyek neked fel sem tűnnek. A viseltes, bolyhos pulóverek, a foltos blúzok, a felfeslett varrások és a leszakadt gombok nem keltik összeszedett, a dolgokat kézben tartó munkavállaló benyomását.

Haj helyett frizura

Számtalan „Átváltoztatjuk!” fotósorozat tanúsítja, hogy egy nő megjelenésében a frizura az egyik legmarkánsabb tényező. Ha már tudod, mi áll jól, mi emeli ki az arcod karakterét, nyert ügyed van. Konkrét elképzelés vagy fotó alapján egy átlagos fodrász is el tudja készíteni a kívánt frizurát. Ha azonban a többséghez tartozol, és tanácstalan vagy, érdemes olyan fodrász-szalont felkeresned, ahol tanácsadással egybekötött szolgáltatásokat is nyújtanak, vagy ahol stylist is dolgozik. Mielőtt elragadja a mesterfodrászt a fantáziája, és te rábólintasz egy versenyesélyes frizurára, két dolgot gondolj végig! Mit fog hozzá szólni a főnököd, és hogy néz ki ugyanez a frizura egy átlagos szerda reggel, amikor a teljes toalettedre 15 perc maradt, mert a gyerekek magukra borították a kakaót.

Életmód és napirend

Fontos szempont a ruhatárad kialakításakor, hogy milyen színek állnak jól, vagy milyen stílusban érzed jól magad. De mindenképp az alapokkal kell kezdened. Gondold végig, milyen napirend szerint fogsz élni. Kocsival jársz, vagy buszozol, esetleg biciklizel? Milyen munka-körben dolgozol? Ha te mész a gyerekért az óvodába, és hetente kétszer útba ejted a nagybani piacot, akkor bármennyire tetszik is a ceruzaszoknya tűsarkúval, megjósolható, hogy nem fog beválni.

Lesz még egy biztos pont az életedben a munkába állás után. A krónikus időhiány. Nagy segítség a sokszor őrültekházához hasonló reggeleken, ha olyan ruhatárból kell választanod, amelyben szinte minden illik mindenhez. Legyenek sokféleképpen hordható alapdarabjaid, és csak néhány karakteresebb, élénk színű vagy mintás holmid. A kiegészítők közül is érdemes azokat választani, amelyek nem csak egyetlen blúzhoz illeszthetők.

Képünk a polyvore összeállítása, ahol magad is megtervezheted a ruhatárad.