Gyerek

Vakcina: mi a legrosszabb és a legjobb forgatókönyv?

Több oltóanyagot is tesztelnek szerte a világban, s van néhány ígéretesebb közöttük. Szlávik János infektológus elmondta, nagyjából mikorra várható a legrosszabb és a legjobb forgatókönyv szerint vakcina a koronavírus ellen.
2020. Május 25.
Mikorra várható vakcina? (Fotó: Getty images)

Bár csökken az új fertőzöttek száma, továbbra is fenn kell tartani a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott bizonyos korlátozásokat – közölte a Szent László Kórház infektológus főorvosa, Szlávik János vasárnap az M1 aktuális csatornán. A szakember szerint a fertőzöttek és gyógyultak számának alakulása a járvány lecsengését jelzi, ugyanakkor nem lehet tudni, mi lesz nyáron, vagy lesz-e második hullám. Emiatt továbbra is fontos a másfél méteres távolságtartás és a maszk viselése – hívta fel a figyelmet.

Beszélt arról is, hogy jelenleg száz oltóanyagot tesztelnek a világban, ezekből három ígéretesnek tűnik. A legoptimistábbak szerint szeptemberre, de legrosszabb esetben tavaszra lehet használható vakcina – vélekedett, hozzátéve: Magyarországon is elindult a vakcinakutatás.

Forrás: MTI