Kamasz

Ezekkel a megható posztokkal búcsúzik egy suli a kirúgott tanároktól

A Karinthy Gimnázium megható posztokkal búcsúzik attól a hat tanárától, akiket a héten távolított el az állásukból a Belügyminisztérium.
2022. December 05.
Karinthy Frigyes Gimnázium
Karinthy Frigyes Gimnázium (Fotó: https://www.karinthy.hu/)

A Gyerekszoba.hu is beszámolt arról a múlt héten, a Belügyminisztérium múlt hét szerdai közleményéből derült ki, hogy még aznap megszűnt egy Eötvös József Gimnáziumban, hat Karinthy Frigyes Gimnáziumban és egy Vörösmarty Mihály Gimnáziumban tanító tanárnak munkaviszonya, polgári engedetlenségben való részvételük miatt.

Ahogy a 444.hu is írja, a Karinthy Frigyes Gimnázium egyesével mutatja be a kirúgott tanárait – megható posztokkal búcsúztak a hat pedagógustól az iskola Facebook oldalán.

„Emberséggel, szeretettel tanítja diákjait, őszintén érdekli őt, hogy vannak, mi bántja őket, vagy éppen minek örülnek. Önmagából mindig 200%-ot ad. A tanári kar meghatározó alakja, kollégái is bármikor számíthatnak rá, legyen szó akár szakmai, akár emberi jellegű kérdésről” – írják Velényi Dóráról, aki 22 éve az iskola tanára: spanyolt és németet tanít, a Karinthyben tanító két teljes állású spanyoltanár egyike.

Horváth Brigitta 2018 óta az iskola tanára, teljes állású magyartanár, gyermek- és ifjúságvédelemhez is értő szakember. „Diákjai szellemi és lelki fejlődése egyaránt fontos a számára, odaadóan, lelkesen tanít pályakezdő kora óta. A 11.b osztályfőnöke, 20+8 gyermek sorsát kíséri napról napra, folyamatosan segíti őket a gimnáziumi lét és a kamaszkor buktatóin keresztül abban, hogy megtalálják önmagukat és értékes emberek legyenek” – olvasható a bejegyzésben.

2015 óta a Karinthy Frigyes Gimnázium magyar nyelv és irodalom, valamint mozgóképkultúra és médiaismeret tanára Rábai János, akit a diákok szavazatai alapján az év tanárának is választottak az iskolában. Ahogy a Facebook-bejegyzésben írják: „Számára a tanítás tényleg életpálya, ahol nyitott, gondolkodásra és elfogadásra kész embereket nevelhet saját tantárgya tanításán és magában is rejlő értékek megmutatásán keresztül.”

„Tantárgya iránti lelkesedése sokakat terel az orvosi, vagy más biológiával kapcsolatos pálya felé. Tantárgyának pótolhatatlan szakértője, az első perctől kezdve, mióta itt tanít, bármikor, akár egy váratlan helyettesítés esetén is tökéletesen és nagyfokú professzionalizmussal tudja megtartani óráit. Nemcsak a tanteremben, hanem a természetben is szívesen és hozzáértéssel mutatja be diákjainak és kollégáinak, mely állat vagy növény lapul a talpuk alatt” – írják Pfeiffer Norbertről, aki 2011 óta a Karinthy Frigyes Gimnázium tanára, az egyetlen tanáruk, aki a biológiát német nyelven tanítja.

Ősi Judit 2009 óta a Karinthy Gimnázium tanára, az egyetlen francia szakos tanáruk. „Célja nem csupán egy idegen nyelv megtanítása, hanem egy kultúra megismertetése. Tanítványait partnerként kezeli, nemcsak szellemi fejlődésükkel, hanem a lelkükkel is foglalkozik, és bátorítja őket arra, hogy kiegyensúlyozott, erős, derűs, önbizalommal teli emberekké váljanak. Sok diák miatta és módszerei miatt választja a francia fakultációt, majd nyelvvizsgázik vagy érettségizik sikeresen francia nyelvből.”

Az iskola angol-földrajz szakos tanár Nemes Mária, azon kevesek egyike az országban, aki földrajzot angol nyelven tud tanítani. „Legyen szó bármilyen délutáni felügyeletről, extra programról, múzeumlátogatásról, segítségére bármikor számíthatunk. A tanári kar meghatározó alakja, kellemesen ironikus megjegyzéseivel sokat segít, hogy egy-egy nehéz helyzeten humorral lendüljünk túl.”

Az Egységes Diákfront december 8-ára, csütörtökre országos ülősztrájkot hirdetett. „8 tanárt rúgtak ki ismét, amit nem hagyhatunk szó nélkül” – írják az ülősztrájk eseményében.

Forrás: 444.hu