Kamasz

Három generáció kezdi el egyszerre ugyanazt a főiskolát egy családból

Egy család három generációja – anya, lánya és unokája – egyszerre lesznek ősztől a wisconsini Carthage College hallgatói.
2023. Szeptember 07.
diploma kalap
(Kép forrása: Getty Images)

Igazán emlékezetes lesz a tanévkezdés a tizenkilenc éves Samantha Malczewski-nek, akinek nem csak húga, a tizennyolc éves Mia Carter, de édesanyja és nagymamája is ugyanazon a főiskolán kezdi meg a tanulmányait, ahova ő is jár. „Engem ugye már felvettek, Mia-t felvették. Aztán egyszer csak azt mondták: »Ó, mi is jövünk«” – mondta el a másodéves betegápolás szakos Malczewski a Good Morning America-nak, és hozzátette: „Nagy meglepetés volt. Nem számítottam rá”.

A lány húga arról beszélt a műsornak, hogy ő sejtette, hogy édesanyja, Amy Malczewski és nagymamája, Christy Schwan érdeklődik az iránt, hogy ismét iskolába járjanak. „A nagymamám édesanyja nemrég hunyt el, és azt hiszem, édesanyám rájött arra, hogy az anyukája nem lesz örökre vele… szerintem egy tényező volt az, hogy szó szerint minden nap ugyanabba az osztályba fognak járni, és valószínűleg közös projekteken dolgoznak majd, és egy újabb módon töltheti vele az időt, mint jó minőségi idő” – nyilatkozta Carter, aki számvitelt és marketinget fog hallgatni.

A két lány édesanyja, az ötgyermekes Malczewski az elmúlt huszonkét évben a főiskolán dolgozott, mint a szurkoló csapat koordinátora, grafikai tervezés oktatóként és a művészeti és kommunikációs hallgatók karrier tanácsadójaként. Az édesanya pedig mindig is tudta, hogy ő maga is szeretne majd beiratkozni. Most úgy érzi, hogy van egy kis ideje, ezért jelentkezett egy üzleti és tervezési mesterképzésre.

Amikor Schwan meghallotta lánya tervét, rájött, hogy ő is szeretne csatlakozni. A hetvenegy éves nagymama három éve nyugdíjas, de önkéntesként még mindig dolgozik nonprofit szervezeteknél. Schwan elmondta a műsornak, hogy szeretne többet tudni a változáskezelésről. A nagymamát lánya mellett fia is inspirálta – aki éppen a második mesterképzésére jár –, és úgy érzi, ez most segíthet neki az édesanyja elvesztése után.

A nagymama és lánya így most osztálytársak a mesterszakon, és szeretnének másokat is arra bíztatni, hogy merjenek belevágni, ha fontolgatják, hogy visszaülnek az iskolapadba.

„Az édesanyámmal átélt élmények olyan dolgok maradnak, amelyekre életem végéig emlékezni fogok. Látni a lányaimat a kampuszon? Ezt szeretem” – mondta Malczewski.

Carter – aki nővére szobatársa – hozzátette, hogy alig várja, hogy találkozzanak a főiskolán édesanyjával és nagymamájával. „Elkísérhetjük őket az órájukra, lehet egy kis tanulócsoportunk, vagy együtt vacsorázhatunk. Olyan ez, mintha egy kis darabkát hoztam volna az otthonból a kampuszra, amit szeretek” – fogalmazott.

Az iskola is üdvözölte a háromgenerációs családot, és azt nyilatkozták róluk, hogy „az élethosszig tartó tanulás erejére emlékeztetnek”, és inspiráló ezt látni.

A GMA videót osztott meg a főiskolás családról: