Kamasz

Mutatjuk Tóth Vera csodás új dalát, amiben egy gyermekotthonban nevelkedett lánnyal énekel

A legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő gyerekekért csendült fel Tóth Vera hangja, és egy állami gondozott lány, Cini is csatlakozott hozzá.
2023. Május 27.
Tóth Vera és Cini klipforgatása
Fotó: Turós Balázs

„Mindenkiben ott rejlik a tehetség, de ahhoz, hogy kibontakozhasson, szükségünk van valakire, aki támogat minket, lehetőséget teremt a kiteljesedésre és segít megbirkózni a megbélyegzéssel” – Tóth Vera az állami gondoskodásban élő gyerekeket támogató Világszép Alapítvány nagykövete lett, és gyereknap alkalmából a szervezet egyik mentoráltjával előadott duettben hívja fel a figyelmet a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő gyerekekre.

A dal, ami a szívekig hatol

Bármilyen fájdalmas is, sajnos igaz, hogy az állami gondozott gyerekeknek a szülői szeretet hiányában sokkal kevesebb esélyük van az önálló, boldog életre, mint családban nevelkedő társaiknak. A Hiszek benned című dal videóklipje május 24-én este debütált Tóth Vera Youtube csatornáján és közösségimédia-felületein.

Cini arcát a klipben tudatosan nem mutatják, ugyanis rengeteg az előítélet azzal a közel 23.000 fiatallal szemben, akik ma Magyarországon gyermekotthonban élnek, és akik sajnos sokszor saját magukat is “zacis”-ként emlegetik. Pedig nem az ő, hanem az őket elhagyó, elhanyagoló, vagy akár bántalmazó felnőttek hibája, hogy gyakran kerülnek a társadalom peremére.

„Én tudom, milyen az, amikor azért bántanak, mert más vagy. Engem a túlsúlyom miatt csúfoltak kiskoromban, viszont volt kivel megosztanom a problémáimat és a szüleim mindig támogattak. A Hiszek benned minden olyan gyerekről szól, akinek nincs kihez fordulnia. Szerencsére az alapítvány megadja a Világszép fiataloknak azt a feltétel nélküli szeretetet, értő figyelmet, amire a leginkább szükségük van. Számomra minden gyerek egyformán értékes, és megismerve az alapítvány munkáját, látom, mennyire nélkülözhetetlen, amit tesznek nap mint nap. Ezt a megerősítést muszáj minden gyereknek megkapnia” – mondta a dal kapcsán Tóth Vera

Nyitókép: Világszép Alapítvány, Turós Balázs