A spárga tartalmaz vasat, foszfort, kalciumot, káliumot, valamint nyomelemeket is, például fluort. Kiemelkedő az A-, C-, B- és E-vitamin tartalma. Sokoldalúan felhasználható, például, ha enyhén esetes-sós vízben megfőzzük, feldaraboljuk és főtt tojással és olajos-fokhagymás tejföllel nyakon öntjük, akkor máris kész egy finom tojásos-spárgás saláta. Ennél kiadósabb étel a Nosalty recepttárában található spárgás-pesztós tészta, ami negyedóra alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
- 300 g kagylótészta
- 250 g zöldborsó (fagyasztott)
- 1 csomag zöldspárga
- 120 g pesto
- 120 g krémsajt
- 4 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 marék bazsalikom
A spárgás-pesztós tészta elkészítésének pontos menetét a Nosalty oldalán találod.