Kisgyerek

Szuperegyszerű vacsoratrükk, ha a gyerekeid szeretik a tésztát

Finom, egyszerű elkészíteni, és ha egy kicsit turbózod, akkor könnyedén egészségesebbé varázsolhatod ezt az olcsó tésztaételt.
2023. Október 18.
Kislány ramen tésztát eszik vacsorára
Fotó: Getty Images

Vannak napok, amikor egyszerűen nincs idő vagy energia hosszan főzőcskézni. Ha csak magadért lennél felelős, ilyenkor simán elég lenne neked comfort foodként egy instant tésztás leves – de a gyerekeknek azért mégsem adnál ilyet? Pedig ha ügyesen csinálod, akkor nincs vele probléma – a tésztarajongó kicsik pedig imádni fogják az ide-oda göndörödő tésztaszálakat. alap és egészségesebb verziókat is mutatunk.

1. Tojással még jobb

A fiatal, négygyerekes anyuka mestere a gyors és egyszerű vacsikészítésnek – négy gyerekkel valóban nem megoldható, hogy mindenki mást kapjon, ami épp a fogára való. A felturbózott “tésztaleves” állítólag kedvenc náluk, így készül:

  • A tésztát (4 gyereknek 2 adag) vízben kifőzi, leszűri
  • Sózza, majd hozzáad két felvert tojást és egy kis vajat
  • Ezután ő ráteszi a mellékelt fűszerkeveréket – ez elhagyható, saját fűszerekkel helyettesíthető, amit a te gyerekeid szeretnek
  • Ollóval egy kicsit feldarabolja a hosszú tésztát, hogy a kicsik könnyebben tudják enni, és kész is!

2. Koreai változat

A csomagolt tésztás levest nem csak “lusta szakácsnők” készítik – az alábbiakban egy főzni szerető koreai nagyi verzióját mutatjuk.

  • 3 adag tésztát főz ki a leves-állaghoz megadott mennyiségű vízben, és ezt nem szűri le
  • Hozzáadja az ízesítőket – ezt lehet saját, adalékanyagmentes változatra cserélni
  • Jöhet bele a karikákra vágott zöldhagyma
  • És két felvert tojás finoman kavargatva, fél-egy percig főzve
  • Ő kimcsivel ajánlja, te adhatsz hozzá bármilyen zöldséget vagy savanyúságot, amit a gyerekek megesznek

3. Virslivel is fincsi

És jöjjön egy igazán gyerekbarát verzió: virslivel készül, de amennyiben ilyet nem esztek, kihagyható, vagy pirított csirkemellkockákkal helyettesíthető. Így készül:

  • Tedd fel főni a tésztát
  • Amíg fő, olajon készíts két tojásból “rántottát” apró darabosra keverve
  • Szedd ki a tojást, és ugyanebben a tepsiben pirítsd meg a karikákra vágott 2 db virslit
  • Ezután piríts 1 hámozott, apró kockákra vágott paradicsomot, amíg pépes nem lesz
  • Erre szedd rá a tésztát
  • Keverd el alaposan, majd jöhet hozzá a tojás és a virsli
  • Adhatsz hozzá petrezselymet
  • Az instant tésztaízesítő helyett ízesítsd sóval, pici borssal, esetleg curry fűszerkeverékkel, amit a gyerekek szeretnek