Kisgyerek

“Elmondtam az 5 éves lányomnak, hogyan születnek a babák, erre rám támadt az anyósom”

Egy édesanya az ötéves kislányával vásárolt, egyik rokonuk babaváró bulijára, amikor a gyermek megkérdezte az anyukáját: mégis honnan jönnek a kisbabák? Az anyuka őszinte választ adott, ami miatt a családja kiközösítette.
2022. Szeptember 02.
Nagyszülők vitája
(fotó: Getty Images)

Amikor ugyanis a kislány és az édesanya megérkeztek a családi összejövetelre, a gyerek elmesélte a rokonoknak, hogy ő már tudja, hogyan is születnek a kisbabák. A 30 éves anyuka azonban kemény támadásokat kapott terhes nővére férjétől. 

A nő a Redditen osztotta meg történetét. Elmondása szerint, úgy fogalmazott a lányának, hogyha egy anya és egy apa készen áll a baba születésre, akkor a baba az anyuka hasában növekszik, és 9 hónap elteltével, vagy a mama intim testrészén jön a világra, vagy kiveszik az orvosok a pocakjából egy műtéttel. Szerint ez megfelelő válasz egy ötéves gyermek számára, mert elég pontos, ugyanakkor nem derül ki olyan részlet, ami nem az ő korosztályának való. 

Képes kapcsolódó cikkekTörlésSzerkesztés

“A vásárlás közben beszéltünk más dolgokról is, mert rengeteg kérdése volt. Például arról, hogyha az embereknek családjuk van, akkor van, hogy örökbefogadással válnak szülővé, máskor pedig az orvosok segítenek egy házaspárnak, hogy kisbabájuk legyen. Mondtam neki, hogy vannak gyerekek, akiknek két anyukája, vagy éppen két apukája van, de fog találkozni olyan lurkókkal is, akiket egyedül nevelnek, vagy éppen mostohaanyukája, vagy apukája van. Ezek a témának nagyon érdekelték, és figyelmesen hallgatott”- írta a Redditre az anyuka.

A rokonok szerint egy gyerek még nem tudhat ezekről

Azonban, amikor megérkeztek a babaváró buliba, a nagymama arról kezdett beszélni a gyerekeknek, hogy a kisbabák Isten ajándékai, amiket a szülők kapnak az égből. “A lányom elmondta a nagyinak, hogy téved, és mindenki előtt elmesélte, honnan jönnek, és hogyan születnek a babák, majd kitért a családalapítás különböző módjaira is.”

Ezen borult ki a família többi tagja, és neki estek az anyukának. “Sem az anyósom, sem a többi nagynéni és nagybácsi nem volt elragadtatva. Azt mondták nem helyénvaló, hogy ezt megbeszélem a gyerekemmel, aki így továbbadja. A fejemhez vágták, hogy rossz anya vagyok, és elvettem az ártatlanságát a felvilágosítással. Én, és a férjem azonban nem látunk problémát abban, hogy a saját szintjén beszélünk ezekről a témákról a gyerekkel, és nem hazugságokkal tömjük a fejét. A nagymama ezután kijelentette, hogy a családalapításnak csak egy módja van, minden mással ő nem ért egyet. Erre a férjem közölte vele, hogy nem láthatja az unokáját többet, ha nincsenek elfogadó, nyitott nézetei”- folytatta a 30 éves anyuka. 

A családtagok között lassan olvadni kezdett a jég, s később az apuka belement, hogy a nagymama Facetime-on a Bibliából olvasson fel este a gyerekének. “A történet végén az volt, hogy Isten azt akarja, hogy mindenkit szeressünk. Feltételek nélkül. A lányom ekkor belenézett a kamerába és azt mondta a nagyanyjának, hogy hallgasson Istenre.”