Kisgyerek

Ajándéktipp kisebbeknek: különleges altatókönyv

Az Alta: Tódal egy olyan gyerekverses kötet, amely az elalvás körüli nehézségeket Alta pille tó felett tett utazásának szimbolikájával veszi sorra.
2013. December 18.

Az egymáshoz szorosan kapcsolódó, de eltérő ritmusú és hangulatú versekben Alta pille kalandjáról a tavi élőlények a saját valóságukon keresztül mesélnek – a nád elringatja, a békák irigykednek, a pók behálózná a pillét. A kötet CD-mellékletén Krulik Zoltán (Makám alapítója, zeneszerző és gitáros) kíséretében tíz verset szaval a szerző, Szigeti Ildi, kilencet pedig dalban ad elő.

A kötetet egy prózában írt mese zárja, melyben Alta pillangó a Varázskő üzenetének megfejtésével és átadásával az elcsendesedés titkaira tanítja meg Lulla tündért.

Az Alta: Tódal kötet segítséget ad arra, hogy a meditációs elcsendesedésben szülő és gyermek is megérezze, csakis az “itt és most” pillanata létezik. A gyerekek még képesek a pillanatban élni, majd a felnőtt világ elkezdi őket kiragadni ebből. A meditáció egy lehetőség, egy csodás gyakorlat arra, hogy rálássunk saját belső világunk működésére. A gyerekkönyv legfontosabb üzenete, hogy minden változás először saját magunkban indul el.

Lévai Balázs műsorvezető így írt a kötetről: “Az Alta: Tódal kötet értékes és élvezetes olvasmány 3-tól 100 éves korig, ami túl azon, hogy szórakoztat, valós segédkezet is nyújt az esti elcsendesedéshez. Hogy a kötet milyen nagy hatást tesz olvasóira, talán az is jelzi, hogy az Alta:Tódal Facebook oldalának már több mint 20 ezer rajongója van.”

Web: www.altatodal.hu, www.facebook.com/altatodal

Forrás: HáziPatika.com