Kisgyerek

Akár 70 gyerek is érintett lehet koronavírus-fertőzésben egy óbudai oviban

Egy óbudai óvodában három dolgozó koronavírus tesztje lett pozitív. Akár 70 gyerek is érintett lehet.
2020. Augusztus 31.
Akár 70 gyerek is érintett lehet koronavírus-fertőzésben egy óbudai oviban (fotó: Getty Images)

Hatósági házi karanténba vonult az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozója, miután koronavírustesztjük pozitív lett – írja a hvg.hu a III. kerületi önkormányzat közleménye nyomán. Az óvoda két tagintézménnyel működik és teljes létszámban készültek az évkezdésre, ezért ők is, és az utóbbi két hétben bejáró 70 gyerek is érintett lehet – írják.

A fertőzöttek tünetmentesek, a járványügyi hatóságok azonnali értesítését követően megkezdődött az érintettek (dolgozók, szülők és gondozók) tájékoztatása. Kiss László polgármester közölte, hogy a járványügyi szakemberek minden szükséges intézkedést megkezdtek, valamint elrendelte az intézmény épületének és udvarának teljes körű fertőtlenítését.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda két tagintézménye bizonytalan ideig zárva tart, a dolgozók, az oda járó gyerekek és családjuk biztonsága érdekében az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények megkezdik a lehetséges kontaktok felkutatását.

Azok, akiket a járványügyi intézkedés nem érint, bármely kerületi óvodában kapnak ellátást előzetes egyeztetés alapján, de ha ezt nem kívánják igénybe venni, orvosi igazolás nélkül megtehetik – írja az önkormányzat.

Forrás: HVG.hu