Kisgyerek

Boldogabb lehetsz, ha korán díszíted a karácsonyfát?

Úgy tűnik, egyáltalán nem baj, ha korán díszíted fel a karácsonyfád. A legfrissebb kutatások szerint ugyanis azok, akik hamarabb rakják fel a karácsonyi díszeket, boldogabbak.
2017. November 23.

Steve McKeown pszichoanalitikus és a The McKeown Klinika tulajdonosa nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a karácsonyi díszek korai felhelyezése által keltett ingerek egy neurológiai ágyúlövéssel érnek fel, előhozzák a nosztalgiát, az otthon melegségének meghitt emlékeit és a gyermekkori, ünnepi hangulatot.

A stressz és a szorongás világában az emberek szeretnek olyan dolgokra emlékezni, amelyek boldoggá teszik, vagy valaha tették őket és a karácsonyi díszítések pont ilyeneket idéznek fel, mégpedig nagyon erőteljesen – mondta McKeown.

A díszítés egyszerűen egy horgony, vagy ha úgy tetszik, út az izgalmakkal teli, bennünk rejlő régi gyerekkori varázslatos érzelmekhez, így a karácsonyi díszek korai felhelyezése az megnyújtja ezt a boldog időszakot.

A karácsonyfa díszítés együtt a legjobb

A Journal of Environmental Psychology egyik tanulmányában végzett kutatások is ezt támasztják alá, valamint, hogy az olyan házak, lakások lakóit, ahol külső karácsonyi díszkivilágítás van, barátságosabbnak és összetartóbbnak ítéljük meg.

Ha ide kattintasz, öt karácsonyfára való díszről olvashatsz a Gyerekszoba blog válogatásából, melyeket akár otthon – akár a gyerekkel is – elkészíthettek. Következzen hát a díszek kavalkádja, ha most belevágtok, még tele lehet velük a fa a gyertyagyújtáskor!

Korábban mi is beszámoltunk már róla, hogy a karácsony általában a gyerekek kedvenc ünnepe, az adventi készülődés pedig csak fokozhatja a hangulatot és ünneplőbe öltözteti a kicsik és nagyok szívét.

Kapcsolódó cikkek advent témában:

Adventi naptár elfoglalt anyáknak