Kisgyerek

Csak víz és kavics!

Ha természetközelbe érünk, felejtsük el az otthoni játékokat! Mutassuk meg gyerekeinknek, mi mindent kezdhetünk a természet kincseivel.
2008. Január 26.

Kőhajigálós

A legkisebbek lenyűgözve figyelik, amint a vízbe dobott kő elmerül, egyre nagyobb karikák gyűrűznek a vízen, majd ismét sima lesz a víztükör. Milyen messze hajítjuk a követ? És ki találja el az úszó fatörzset vagy műanyagflakont? A lapos kövekkel pedig a nagyobbak “kacsázhatnak”.

Gátépítés

Gázoljunk bokáig a vízbe, majd építsünk gátat a kövekből, uszadékfákból. Kis tavat is elkeríthetünk. Apukák is szívesen részt vesznek benne, hosszú időre lefoglalja a kis építőket.

Kőfestés

Ha viszünk magunkkal egy doboz színes krétát, a nagyobb szürke köveket színes műalkotásokká varázsolhatjuk. Ki mit lát bele egy-egy érdekes formájú kőbe? Ez olyan, mint egy talp, ez meg egy süni…

Hajókázás

Hajtogassunk papírcsónakot, és bocsássuk vízre. A vastag, fényes felületű képesújság-papír nem ázik át olyan hamar. Figyeljük meg a víz sodrását. Kishajó lehet egy nagyobb falevél, ágacska is, de ügyes szülők igazi kis tutajt, kompot barkácsolhatnak dugóból, tejesdobozból. És ki a kapitány? Egy toboz is megteszi!

Ügyességfejlesztő játékok

Tegyünk lapos követ a fejünkre, és próbáljuk minél messzebb jutni vele anélkül, hogy leesne. Válogassunk egy törölközőre néhány kisebb kavicsot. Lábujjainkkal fogjuk meg őket egyenként, és tegyük vödörbe.

Kapcsolódó cikkeink:

Játékos kövek

Kézügyességfejlesztés, természetesen

Forrás: Kismama magazin