Csőben sült, vaníliás rakott túrós palacsinta
Próbáld ki ezt az isteni palacsintát te is!
Hozzávalók
a palacsintához:
30 deka zabliszt
5 deci zabtej
négy tojás
egy evőkanál só
1 deci + egy evőkanál olívaolaj
1 deci szóda vagy buborékos ásványvíz
a töltelékhez:
1 kiló zsíros túró
10 deka mazsola vagy aszalt sárgabarack, esetleg más aszalt gyümölcs
két evőkanál vaníliaeszencia vagy egy vaníliarúd kikapart magjai
egy biocitrom héja
két evőkanál citromlé
hat evőkanál méz vagy nyírfacukor
az öntethez:
5 deci tejföl
négy evőkanál méz vagy nyírfacukor
A palacsinta hozzávalóit a szóda kivételével egy turmixgépben csomómentesre keverem, utólag hígítom a vízzel. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, megsütöm a palacsintákat, hagyom őket kihűlni.
Amíg sülnek a palacsinták, előmelegítem a sütőt 180 fokra, és elkészítem a tölteléket. Ehhez az összes hozzávalót alaposan elkeverem, majd megtöltöm a kihűlt palacsintákat két-két evőkanál töltelékkel, feltekerem, és lerakom őket rétegekben egy tűzálló tálba. Végül az öntetnek szánt tejfölt is elkeverem a mézzel, és megöntözöm vele a tál palacsintát.
Negyven percig sütöm a művet sütőben, vagy amíg a teteje aranysárgává nem válik. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
További finomságok:
– Édes és sós egyszerre: almás-csirkés palacsinta