Kisgyerek

Ebbe a kórházba nem csak gyógyulni, hűsölni is mehet bárki

Annyira meleg van, hogy a Budapesti Szent Ferenc Kórház megnyitotta hűtött ambuláns tereit azok számára, akiknek otthonában elviselhetetlen a hőség. Vízzel és olvasnivalóval is készült a kórház.
2023. Július 19.
Hűsölnek otthon
Kép: Getty Images

Lassan egy hete tart az extrém hőség egész Európában, Olaszországban közel 50 fokot mérnek,  Magyarországon pedig harmadfokú hőségriasztás van érvényben. Erre a szinte elviselhetetlen forróságra reagált egy szép gesztussal a  Budapesti Szent Ferenc Kórház. Facebook-oldalukon azt írják, hogy egészségügyi intézményként tudják, mit jelent az extrém meleg a szervezet számára.

„Még az egészséges embernek is megterhelő, a betegek vagy idősek esetében pedig még kockázatosabb. Kórházunk hűtött ambuláns terei ezért nyitva állnak a meleg nyári napokon azok számára, akiknek otthona nem légkondicionált, illetve lakásukban rosszul viselik a hőséget. Kórházunk földszintjén egy asztalra vizet is kihelyeztünk és némi olvasnivaló is segít az idő eltöltésében, ha valóban csak a nagy meleg elől térnek be hozzánk” – olvasható a kórház posztjában.

Felajánlásuk elsősorban a közelben lakóknak jó lehetőség (a kórház a második kerületben, a Széher úton található), „de a poszt terjesztésével lehet, hogy a város távolabbi pontján élők közül is segítségére lehetünk néhányaknak” – írják posztjukban.