Kisgyerek

Egy anya zseniális (?) ötlete: így rejti el a mobilt a gyerek elől

Akár egy valódi könyvet is elő lehetne venni...
2023. Április 02.
anya olvas
Fotó: Getty

Valljuk be, mi, szülők olykor elég képmutatók tudunk lenni. Például komoly arccal előadjuk a gyerekünknek, hogy ma már túl sokat képernyőzött, menjen játszani, majd leülünk a kanapéra, és elkezdjük görgetni valamelyik közösségi oldalt a mobilunkon.  
Persze, mi vagyunk a felnőttek, és lényegében azt teszünk, amit akarunk, de azért kérdés, hogy milyen példát mutatunk azzal, ha a képernyőidőről prédikálunk, miközben a telefon folyton a kezünkben van, ráadásul a kicsi látóterében.  
Tudjuk, hogy sokan nem is mindig tudják letenni, hiszen a munkaeszközük az okostelefon. Azért eggyel könnyebb lenne, ha mi sem függnénk annyira a digitális eszközöktől…  

Nos, egy szemfüles anya, Farah Pink most szakított a szülői bűntudattal, és zseniális trükköt eszelt ki – írja a scarymommy.com. Vett egy úgynevezett álkönyvet, aminek csak néhány valódi oldala van, és benne egy üres hely, ahová bármit elrejthet. Ő most épp a telefonját tette oda. A könyv teljesen valósághű, ha csak az egyik oldalról látjuk. Így Farah csak lekucorodik a kanapéra, látszólag regényt olvas, valójában azonban máris online.

Videóját a TikTokon már több tízezren látták, sokan dicsérik a kreativitását és zseninek nevezik.  Más azonban azt mondja, ha az ő gyerekével próbálná ezt, biztosan azt kérné, hogy olvasson fel neki a könyvből. – Az enyém meg rögtön ki akarná venni a kezemből – tette hozzá valaki. – Csak idő kérdése, hogy mikor jön rá a trükkre.  

Ennyi macerához képest talán egyszerűbb lenne valódi könyvet olvasni, abból a felnőtt is épülne… arról nem beszélve, hogy játszhatna is a gyerekével. De azért ne legyünk szemforgatók, néha mindenkinek jól jön egy kis szünet valami teljesen laza kikapcsolódással.