Kisgyerek

Otthoni mobiltelefon – egy TikToker anya tippje, ha még nem szeretnél saját telefont a gyereknek

Arra, hogy mikor kapjon a gyerek saját mobiltelefont, nincsen egy általános jó válasz, hiszen számtalan egyéni dolgot kell mérlegelni. Egy TikToker édesanya megosztott egy ideiglenes ötletet, a "házi mobiltelefont".
2023. Március 09.
gyerek telefonnal
(Kép forrása: Getty Images)

Hány éves korban érdemes mobiltelefont venni egy gyereknek? Eszembe jutott egy ötlet, ami a családomnak bevált, és talán a tiédnél is működni fog” – mondja TikTok videójában a @ToriPhantom néven regisztrált édesanya. „Van egy otthoni telefonunk, vezeték nélkül. Egy okostelefon, ami otthon marad, és bárki használhatja, ami nagyszerű eszköze a gyerekek telefonbiztonságra tanításának.”

@toriphantom When did you get your first phone? #parenting ♬ original sound - ToriPhantom

„Az ezzel az otthoni telefonnal járó bónusz az, hogy a legidősebb gyerekem el tudja vinni magával, ha mondjuk átmegy egy barátjához, és így van mód arra, hogy kommunikáljunk.”

A telefon azonban nem a legidősebb gyermeké, hanem az egész családé. „Bárki használhatja. A középső gyerekem fel szokott hívni, amikor a boltban vagyok. (…) A legidősebb gyerekem szeret Facetime-ozni a bátyámmal, hogy Stardew Valley-t játszhasson a nagybátyjával” – magyarázta Tori Phantom.

Az édesanya a videóban azt is elmondta, hogy az ötlet akkor jutott eszébe, amikor a legidősebb gyereke elkezdte megadni a telefonszámát a saját barátainak. „Egy csoportos chat-be kerültem egy csomó tízéves gyerekkel, és arra gondoltam: »Ez így nem fog működni.« Szóval lett egy új telefonvonalam a régi iPhone-omon. Így most van egy otthoni telefonunk” – ismertette a történetet.

„Ha a gyerekeidnek adsz egy iPhone-t a magánélet hozzákapcsolása nélkül, az nagy teret ad a telefonbiztonságról és telefonetikettről szóló beszélgetéseknek. Jelenleg a spamelésen dolgozunk – ha hetvenszer írja azt nekem üzenetben, hogy »Anya«, amiatt nem fogom felvenni a telefonomat vezetés közben” – magyarázta el az édesanya, aki hozzátette, hogy a közösségi média nem engedélyezett az eszközön.

A „Mikor kapjon saját telefont a gyerek?” kérdés előbb-utóbb felmerül a legtöbb szülőben. Nemrégiben Pink is ebben a témában nyilatkozott, amiről itt írtunk. Az énekesnő arról beszélt, hogy tizenegy éves lányának, Willow-nak miért nem lehet még saját készüléke.

Forrás: scarymommy.com