Gyerek

1 millió forintja bánta az apukának, hogy odaadta a kisfiának a mobilját

Rosszul lett az svájci apuka, mikor meglátta, hogy fia 1 millió forintnak megfelelő összeget költött el a hitelkártyájáról, fizetős tartalmakért a legnagyobb videómegosztó-portálon.
2023. Március 06.
mobilozó kisfiú

A 10 éves kisfiú nem kitervelten szórta a pénzt, ő sem tudta, hogy egyre-másra nyom rá a fizetős néznivalókra. Miután a családfő magához tért, úgy döntött, hogy felelősségre vonja a bankját, szerinte ugyanis a pénzintézetnek észre kellett volna vennie, hogy egyáltalán nem szokványos tranzakciók történtek a számláján, ezért egy bizonyos összeghatárt átlépve értesíteniük kellett volna őt. (Mivel a férfi bankkártyája hozzá volt rendelve a telefonjához, így tudta a kisfiú sorra megrendelni a tartalmakat -a szerk.)

Sokba került a videózás

Mikor kapcsolatba lépett a bankkal, az ott dolgozók beismerték, hogy a pénzmozgás valóban nem volt hétköznapi, ám mivel semmi szabályellenes nem történt, teljesen helyénvalónak tartották a levonásokat és hallani sem akartak kártérítésről.

Az elutasítás nem szegte a férfi kedvét, továbbment és igaz, hogy közel 2 éves procedúrába tellett, az elmúlt hetekben sikerült meggyőznie a lausanne-i békebírót, aki végre kötelezte a bankot, hogy a teljes összeget utalja vissza a kitartóan küzdő édesapa számlájára. 

bankkártya és mobiltelefon

Nem hagyta annyiban a pórul járt apa

A család ügyvédje is helyénvalónak tartotta az elgondolást, mely szerint a banknak jóváhagyást kellett volna kérnie a tudtán kívül költekező apukától, ennek elmulasztása komoly károkat okozott nekik.

Első hallásra talán senki nem gondolta volna, hogy a férfi vissza tudja szerezni a fia által elszórt pénzt, a dolgok végül mégis kedvezően alakultak. Ami biztos, egy életre megtanulta, hogy ne hagyja a gyerekét felügyelet nélkül navigálni a világhálón.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images