Kisgyerek

Ettől lesz különleges ünnep a karácsony

A karácsony az év talán legkülönlegesebb ünnepe, ilyenkor az otthon is sokkal meghittebb. A karácsonyi élmény és a karácsonyi varázslat elsősorban a gyerekeknek szól és bizony a családoknak külön karácsonyi hagyományaik vannak.
2017. December 15.
A karácsonyi hagyományok legfontosabb eleme, hogy együtt legyetek

Ahogy az már csak lenni szokott, a karácsonnyal sincs másképp: ahány ház, annyi szokás és annyi hagyomány. A legfontosabb azonban, hogy ezeket együtt csináljuk, hiszen ez teszi őket annyira különlegessé és emlékezetessé.

Karácsonyfadíszítés

Évszázadokkal ezelőtt karácsony napján életfát, termőágat vittek a szobákba, amely az évről évre megújuló természet jelképe volt, hazánkban mindössze talán százötven esztendőre tehető a fenyőfa állítás karácsonyi szokása. A karácsonyi díszek közös akasztása azonban nagyon nagy élmény, ha együtt csináljátok!

Írjatok a Jézuskának!

Ragadjatok papírt, tollat, és írjatok egy levelet a Jézuskának! Ha a nevét már le tudja írni a gyermeked, akkor a végén alá is írhatja, borítékba tehetitek, és feladhatjátok. Ha még kicsi ehhez, rajzoljon valamit helyette.

Süssetek együtt!

Hagyd, hogy a gyerkőc is kiélje az alkotó szenvedélyét, és vond be a sütögetésbe. Készítsetek mézeskalácsot vagy karácsonyi muffinokat, cupcake-eket, amiket ő is kedvére díszítgethet!

Mesélj karácsonyi történeteket

A karácsony az egyik legmesésebb ünnep a gyerekeknek, ráadásul rengeteg legenda övezi. Eleveníts fel néhányat, mesélj igazi karácsonyi történeteket!

Karácsonyi műsor

Mindannyian szeretjük látni a karácsonyi bemutatókat, legyen az a Diótörő, egy ünnepi film vagy a gyermekkórus egy előadása. A műsorról akkor sem kell lemondanod, ha még se oviba, se iskolába nem jár a gyerkőc, énekeljetek együtt karácsonyi dalokat!

További karácsonyi cikkek: