Kisgyerek

Ezekkel a tetoválásokkal megmenthetjük a gyerekünk életét

Olyan lemosható tetoválásokról van szó, amelyeken feltüntethetjük a gyerek allergiáját, tartós betegségét vagy épp a szülők elérhetőségét.
2022. Augusztus 01.
A biztonsági tetoválás praktikus megoldás (Fotó: Getty Images)

Csiki Andrea régóta készít lemosható tetoválásokat gyerekeknek, melyeken a szülők elérhetősége van feltüntetve – írja a sokszinuvidek.24.hu. Egy játszótéri beszélgetés során került szóba, hogy egyre nő a betegséggel, allergiával küzdő gyerekek száma, és talán nekik is hasznos lehetne egy-egy felirat.

A tetoválásokat bármikor lehet használni, de főként a gyermektáborokban, délutáni foglalkozásokon vagy amikor nem a szülővel van a gyermek hosszabb távon, akkor ajánlott.

Nem tudunk mindig ott lenni a gyermekeink közelében, így fontos, hogy egy plusz támaszt adjunk a nevelők, segítők, orvosok vagy családtagok számára, hogyha bármi baj történik, esetleg mentésre kerül a helyzet vagy egy rosszullét bekövetkezik. Ekkor tudják rögtön, hogy plusz odafigyelést igényel a gyermekünk, esetleg milyen allergiával néznek szembe – mondta el Csiki Andrea a lapnak.

A tetoválásokat főként táborokba, foglalkozásokon ajánlott használni, vagy amikor a gyerek és a szülő hosszabb ideig nincsenek együtt. De jó szolgálatot tehet a szülő telefonszámát tartalmazó matrica akkor is, ha olyan rendezvényre, fesztiválra megyünk, ahol egy pillanat alatt elveszíthetjük egymást.

A telefonszámos tetoválás a nyári sláger, ugyanis ilyenkor van a legtöbb nyaralás, program, így egyértelműen a szülők között ez hódít, illetve a fesztiválozók is előszeretettel rendelnek, ők inkább vicces, frappáns tetkó tervekkel bombáznak. A lánybúcsúsokról sem szabad megfeledkezni, ők is szép számmal jönnek jobbnál jobb ötletekkel – mondta a lapnak Andrea az igényekről kiemelve, hogy senki sem lesz rosszabb szülő ettől, ez nem arról szól, hogy figyelmetlen lenne a felnőtt, ez csak egy plusz biztonsági intézkedés.

A gyerekeket nem zavarja játék közben, nem esik le, nem hagyja el, nem akad bele semmibe, a minta pedig bármilyen lehet.

 

Forrás: sokszinuvidek.24.hu