Kisgyerek

Így készíts frizurát holland fonással a kislányodnak

A holland fonást fordított parketta fonásnak is szokták nevezni, hiszen nagyon hasonlóan készül, csupán a tincseket kell egy kicsit másképp keresztezni.
2023. Szeptember 09.
hajfonás
(Kép forrása: Getty Images)

Egy korábbi cikkünkben megmutattuk, hogyan lehet francia, vagy ismertebb nevén parketta fonással frizurát készíteni. Nagyon hasonló ehhez a fonáshoz a holland fonás, amit szokás fordított parketta fonásnak is nevezni – itt ugyanis nem egymás felett, hanem egymás alatt keresztezzük a hajtincseket, így egy vastagabb fonatot kapunk.

A holland fonás előnye, hogy nagyon stabil, tartós frizura készíthető vele, így például remek választás, ha a kislányod sportol, táncol. Emellett nagyon szép fonat, így bármilyen alkalomra viselhető.

Először fésüld ki bontófésűvel a kislányod haját, majd egy hajkefével fésüld át. A holland fonás készülhet úgy, hogy fentről, a fejtetőről indítod, akár egy klasszikus parkettát, vagy úgy is, hogy az egyik oldalról, a fül fölül választod le a három kezdő tincset.

Válassz le három kisebb tincset, majd indítsd el a fonást úgy, hogy néhányszor keresztezed ezeket, de arra figyelj, hogy most egymás alatt. Ahogy fokozatosan haladsz a fonással, kezdj el oldalról mindig hozzáadni egy kis hajat ahhoz a tincshez, amit átbújtatsz. Fond így addig a hajat, amíg tudod bővíteni a tincseket, majd egy egyszerű hármas fonással fejezd be a frizurát. Ennél a pontnál köthetsz egy egyszerű copfot, vagy akár egy kontyot is csinálhatsz.

A kész frizurát csatokkal, illetve szalaggal is díszítheted.

Az alábbi két videó segíthet elsajátítani ezt a fonást – az elsőben a készítő valaki máson mutatja be a fejtetőről indított változatot, míg a másodikban oldalról indítva, magán mutatja meg a videós.