Kisgyerek

Egy különleges fonatos frizura a kislányodnak: így készül a vízesés fonás

Egy kis gyakorlásra szükség lehet, hogy ráérezz a technikára, de ha ismered a parketta fonást, hamar elsajátítható a vízesés fonás is.
2023. Szeptember 10.
hajfonás
(Kép forrása: Getty Images)

Ha egy különlegesebb hajfonási technikát is elsajátítanál, amivel hétköznapra, de bármilyen alkalomra is szép frizurát készíthetsz a kislányodnak, érdemes megismerned a vízesés fonást. Ha tudsz parketta fonást – másik ismert nevén francia fonást készíteni –, ez a fonat sem lesz túl nehéz.

A trükk ennél a frizuránál az, hogy nem csak tincseket veszünk fel, de mindig el is ejtünk egyet, ez adja a különleges hatást, amiről a vízesés nevet kapta a technika.

A vízesés fonást készítheted a haj egyik oldalára, vagy mindkettőre is, és ekkor egy kisebb félcopffal tudod rögzíteni a frizurát. Az előkészület csupán annyi, hogy fésüld ki a kislányod haját, majd válaszd el középen vagy oldalt a haját, ahogy általában viselni szokta.

Ezután elölről válassz le egy nagyobb tincset az egyik oldalon, majd ezt oszd három részre. Kezd el fonni a hajat hátrafelé, egyszer-kétszer keresztezd meg, majd jöhet a bővítés és az elejtés. Mindig a fejtetőhöz közeli tincs legyen a harmadik, amit keresztezel, ehhez, kell felvenni egy kis hajat, bővíteni a tincset, mint a parketta fonásnál.

Ez lesz az a tincs is, amit mindig elejtesz, hagyod lelógni, amitől vízesés hatású lesz. Először felülről bővíted, majd behozod a tincset középre. Ezután elejted az alsó, azaz harmadik tincset, és ahelyett felveszel egy teljesen újat, amit keresztezel a középsővel. Ekkor a bővített tincs kerül a harmadik helyre, amit aztán elejtesz, és felveszel helyette egy újat.

A technikát az alábbi két videó segíthet megtanulni. Az első egy angol nyelvű, de a technika a kommentár nélkül is jól látható, míg a második egy magyar nyelvű útmutató.

 

 

A vízesés fonást lezárhatod copffal vagy egy egyszerű, hármas fonással is végig fonhatod az utolsó tincset. Mutatós akkor is, ha az egyik oldalon készíted, de praktikus, ha a haj mindkét felét végigfonod.