Kisgyerek

Így örült az örökbefogadott kislány az anyukájának a bölcsis előadáson

Azt hiszem ez volt az a pillanat, amikor rájött, hogy nem megyek sehova – mondta az anya.
2022. Október 14.
Anya és kislány ölelik egymást

Amaris Traversy a születése napján került a nevelőszülői rendszerbe. A kislány most ötéves és kétévesen fogadták örökbe. Nem sokkal ezután készült az a felvétel, amelyet az anya csak most töltött fel a TikTok-ra és nem túlzás azt állítani, hogy megríkatta az egész internetet. A felvételen a kislány egy bölcsis ünnepségen látható, amint azt mondja: az én anyukám.

„Úgy éreztem, ez volt az a pillanat, amikor rájött, hogy nem megyek sehova” – mondta a 39 éves Genevieve  Traversy a TODAY Parentsnek. “Már attól sírni kezdek, ha csak rágondolok.”

Amaris 18 hónapos korában Traversyhez, a férjéhez, Shawnhoz és négy gyermekükhöz került. Amikor a kislány Traversyékhez került, félt az emberektől, és összerezzent, ha túl közel kerültek hozzá.

“Még soha nem ivott pohárból, és rengeteg félelme volt, például rettegett a fürdéstől, és nem szerette, ha megérintik. Szeretett harapdálni” – árulta el Traversy. “Rengeteg szeretetre volt szüksége. Elég sokat sírtunk, nemcsak ő, hanem mindannyian. Nehéz volt.”

“Ha most látnád, nem is tudnád, hogy ő ugyanaz a kislány, aki hozzánk került” – mondta Traversy, megjegyezve, hogy Amaris vidám és imádja a tornát.

 

Traversy, akárcsak Amaris, egykor szintén nevelőotthonban élt, összesen tizenötben egészen 18 éves koráig. Traversy, aki 16 évesen lett először anya, három diplomát szerzett, köztük egyet pszichológiából. Most nevelőszülők toborzásával és életvezetési tanácsadással foglalkozik, és egy önsegítő könyvön dolgozik.

Reméli, hogy történetének megosztásával másokat is ösztönöz a nevelőszülőségre és az örökbefogadásra.

“A trauma nem határozza meg a gyermeket. A trauma alatt egy gyönyörű ember van, aki csak arra vár, hogy kibontakozzon” – mondta Traversy a TODAY-nek. “Egyetlen gyermekről sem szabad lemondanunk, veszett ügyként tekintenünk rá.”

Kép: Getty Images

Forrás: today.com