Kisgyerek

„Játsszunk ébrenmaradósat!” – Jól bevált altatási módszer egy anyukától

Mióta kipattant ez a remek ötlet az anyuka fejéből, búcsút is inthettek a hosszúra nyúlt, kínlódós altatási procedúrának, amit mindenki a háta közepére kíván.
2024. Február 09.
Jól bevált altatási módszer egy anyukától

A szülők körében – főleg akkor, ha bőven kijut nekik belőle – gyakori téma az éjszakai “nemalvás”, amiben részük lehet akkor is, ha a kicsi elmúlt 1 éves. Számtalan altatás módszer, tipp és trükk létezik, amit érdemes bevetni nehézségek esetén.

Itt egy egészen új megközelítés egy anyukától, aki végleg megszabadult az elalvással járó gyötrődéstől, és 5 perc alatt elaltatja vele a gyerekét!

A módszert kidolgozó anyuka minden apró részletet elmesélt az egyszerű, mégis nagyszerűen működő játékról, amitől pikk-pakk álomba merülnek a gyerekek:

– Mami, nem tudok aludni! – hangzott el újra a jól ismert mondat. 

– Hmm, az nem a legjobb. Mi lenne, ha játszanánk valamit? – válaszolta az anyuka.

– Jó! Milyen játékot? – érdeklődött lelkesen a kicsi.

– Jól figyelj, ha tényleg szeretnéd kipróbálni ezt a játékot!

– Rendben, biztos én fogok nyerni!

– Remélem is! Most feküdj le és csukd be a szemed, én pedig 7 percenként finoman megböklek, hogy ellenőrizzem, sikerül-e ébren maradnod. 

– Nagyon klassz! – jött is a válasz a gyerektől.

Az anyuka beszámolója szerint a kicsi nevetve kényelembe helyezte magát, és becsukta a szemét. Aztán megtörtént a csoda: “5 perc múlva már békésen szuszogott! Nagyon büszke vagyok az eredményre, és azért mesélem el, mert remélem, hogy másoknak is beválik.”

Ha altatási trükkökről van szó, sok szülő reményvesztettségében bármilyen ötletnek örül, és szinte akármit kipróbál, a lényeg, hogy működjön. A felhasználók, akik olvasták ezt az abszolút játékos altatási trükköt, lelkesen fogadták a módszert: “Ez zseniális! Amikor a férjem késő éjjel is dolgozott, a nevelt fiam minden áldott nap fenn akart maradni, hogy megvárja. Mindig azt mondtam neki: rendben, megvárhatod apát, de csak akkor, ha befekszel az ágyba és lehunyod a szemed. Mindig nagyon boldogan fogott neki ennek a játéknak és sosem maradt ébren!” – mesélte az egyikük.

“Engem is hasonló módszerrel altatott az anyukám, mindig versenyeztünk, ki tud hamarabb elaludni!” – tette hozzá egy másik olvasó.

Akadt olyan is, aki az első adandó alkalommal kipróbálta a 7 percenként megbökős módszert, és elképedt a hatékonyságától: “A 4 éves lányom teljesen kimerült estére, mégsem aludt el, hosszú ideje szenvedtünk mindketten, nekem pedig fogytán volt a türelmem. Ekkor vetettem be ezt a trükköt, és fantasztikusan működött! Jövök neked egy üveg borral!” – üzente az anyuka, aki érezhetően megkönnyebbült az elhúzódó alvási hisztik után.

Via

Nyitókép: Getty Images