Kisgyerek

Kempingezhetünk?

Ne gondold, hogy csak a felnőttek vághatnak neki a sátras utazásnak. Gyerekkel is jó döntés a kempingezés, de érdemes betartani néhány alapszabályt.
2012. Augusztus 24.

Ha vállalkozó kedvű, sportos szülők vagytok, tartósan száraz időben akár sátras nyaralást is tervezhettek, ha egyébként gyakorlottak vagytok ebben. Ajánlatos egy hétvégi főpróbát tartani saját vagy ismerősötök kertjében az első gyerekes sátorozás előtt. A szokásos felszerelést néhány darabbal kell bővítenetek.

– A kicsinek elengedhetetlen a hálózsák, utazóágy, hogy váratlan lehűlés esetén ne közvetlenül a talajon legyen a fekhelye. A rovarok ellen az ágyra húzható szúnyogháló védi. Kis időre az utazóágy járóka gyanánt is szolgál, biztonságot jelent, ha nem tud egyedül kimászni belőle.

Vízhatlan nadrágra, esőkabátra és gumicsizmára kisebb, átmeneti eső után is szükség lesz.

-Akármilyen meleg van, mindenképpen tegyünk el melegebb ruhákat is. Ha egész nap a természetben kalandozunk kicsit másképp működik a hőérzetünk.

-Ha nyáron sátorozunk,akkor is felejtsük el a szandált. Erdőben túrázni, sétálni csak zárt cipőben érdemes.

Bilit vigyetek magatokkal, mert előfordulhat, hogy messze van a vizes épület, éjszaka pedig különösen kényelmetlen odabandukolni. Jól jön egy kisebb műanyag lavór a kényelmes mosakodáshoz, egy-két apróság kimosásához vagy egyszerűen pancsoláshoz.

– Törlőkendőre mindenképp szükség lesz, jó szolgálatot tesz, ha éppen nincs elég víz és spórolni kell vele.

-Nem kell rémeket látni előre, de lázcsillapítót, rovarcsípés enyhítésére szolgáló készítményt készítsünk be.

-Zseblámpát ne felejtsük otthon, a kisgyereknek is jó mulatság használnia, nem csupán praktikus, sőt nélkülözhetetlen eszköz.

– Nagy könnyebbséget jelent a sátor előtti paraván, ezzel némi mozgásteret keríthettek el a gyerek számára, ahol az elkallódás veszélye nélkül tevékenykedhet. Ezenkívül folyamatosan szemmel kell tartanod a kis világjárót, ő ugyanis nem talál vissza a sátorhoz!

Kapcsolódó cikkeink:

  • Együtt nyaral a család
  • 10 tipp – Így utazz nyaralni a gyerekkel!
  • Ha gyerekkel utazunk