Kisgyerek

Egyszerű de szuper trükk a legók tárolására

Pofon egyszerű tárolási módszer, amin a gyerekek játszani is tudnak.
2023. Március 02.
kisfiú építőkockázic
(Kép forrása: Getty Images)

Időnként még az is kérdéses, hogy a gyerekeknek vajon játszani is maradt elég legójuk, vagy az összeset szétdobálták a szőnyegen? (Ezzel rémes lábfájást okozva, ha az ember éppen belelép egy jól rejtőzködő kockába…)

A Kidspot osztotta meg egy édesanya ötletes megoldását, amit a Kmart Hacks & Decor zárt Facebook-csoportban osztott meg – a képet a Kidspot cikkében találod meg, itt.

Az anyuka egy műanyag, fiókos játéktároló doboz tetejére ragasztotta a Duplo alaplapot, a műanyag építőkockák pedig a fiókba kerültek. „Jó a magassága baba és kisgyermek számára is, hogy ülve építsenek” – idézik az édesanya posztját.

Az ötlet tényleg nagyon egyszerű, mégis zseniális, és sokan kommentben dicsérték is a szuper kis tippet. Volt, aki tovább fejlesztette, és az alapot nem ráragasztotta, hanem tépőzárral rögzítette, hogy ha szükséges, le lehessen venni a tárolóról.

Eltávolítható vagy fixen rögzített, legó vagy Duplo alap – az egyéni igények alapján bárhogy el lehet készíteni, egy egy- vagy többszintes fiókos műanyag tárolódobozzal/irattartóval.

Nálatok nem a legók tárolása okozza a legtöbb fejtörést, hanem a plüssállatoké, a kisautóké, vagy éppen a kézműves holmiké? Ha ezeknek a játékoknak a rendszerezéséhez lenne szükséged néhány tippre, ebben a korábbi írásunkban összegyűjtöttünk néhányat!