Gyerek

Néhány egyszerű tipp a játékok tárolására

Mutatunk néhány egyszerű és kreatív tippet a játékok tárolására, típusonként.
2023. Január 29.
játékok
(Kép forrása: Getty Images)

Függőágy vagy falra szerelhető kosár a plüssállatoknak

Könnyen hozzáférhetőek, jól látszanak, mégis egy helyen vannak a plüssállatok a falra vagy az ágy végébe szerelt „függőágyban”. Szintén jól átlátható, hogy melyik játék hol van, ha falra szerelhető kosarakba kerülnek, vagy egy ajtóra lógatható, zsákos/rekeszes tárolóba. Ez utóbbi egyébként a Barbie babák vagy más figurák, például akcióhősök, robotok tárolására is egy remek helytakarékos módszer.

Mágneses autótároló vagy garázs

A mágnesezhető fémből készült, matchbox kisautókhoz ötletes tárolási megoldás a falra szerelhető mágnesszalag vagy mágneses evőeszköztartó/szerszámtartó. Egy polcos szekrény minimális átalakításával remek kis többszintes garázs is készíthető a járgányoknak, de egy felállított dobozból is építhetsz parkolóházat, műanyagból vagy papírból készült hengerekkel.

Spórolj egy kis helyet a társasjátékokon

Egy felakasztható rekeszes tároló nemcsak a ruhásszekrényben jöhet jól, de a nagy dobozos, táblás társasjátékokat is praktikusan rá tudod pakolni.

A kis művészek eszközei

Ha már kezdenek túlnőni a gyerekszobán a különböző kézműves eszközök, rajzlapok, ecsetek, festékek, színesceruzák, gyurmák, gyöngyök, néhány falra szerelhető tárolóedény segíthet a rendszerezésben. De egy zsúrkocsi is nagyon praktikus megoldás, így az egész készlet könnyen odaszállítható, ahol a kis művészek alkotnának.

Elérhető magasságban a könyvek

Amikor a gyerekek már annyi idősek, hogy maguk is szívesen fellapozgatják a könyveket, érdemes ezeket olyan magasságban tárolni, hogy bármikor hozzáférhessenek. Így a klasszikus könyvespolcok helyett inkább hosszabb, a földön elfektethető tárolószekrényt érdemes választani. De a különálló, így tetszőleges magasságba szerelhető, hosszabb polcok is jól működnek.